Producția de cărbune, în creștere!

543

Producția de cărbune net a României a totalizat, în primele cinci luni ale anului în curs, 1,864 milioane tone echivalent petrol, fiind cu 12,9% (213.000 tep) mai mare față de cea din perioada similară din 2016, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS).
În perioada menționată, România a importat 154.600 tep cărbune net, cu 46.000 tep (22,9%) mai puțin comparativ cu cantitatea importată în aceeași perioadă a anului trecut.
Conform proiectului Strategiei Energetice, publicat pe site-ul ministerului de resort, România dispune de rezerve totale de 12,6 miliarde tone lignit, concentrate geografic în Bazinul Minier Oltenia. Zăcămintele în exploatare totalizează 986 milioane de tone.
Rezervele de huilă, concentrate în bazinul carbonifer al Văii Jiului, totalizează 2,2 miliarde tone, din care 592 milioane tone se află în perimetre exploatate.
A.S.

1 COMENTARIU

  1. Buna si bine pentru cei ce inteleg ,se interzice tigara ,si nu te obliga nimeni sa fumezi ,Dar revenim incepe iarna si cu ia cosmarul vecini nesimtiti care fac o viata amara ,poluand curtea mea ,cu carbuni care fac caldura an casa,oferind suferinta vecinilor ,vampiri de energi ,ai caldura ceti pasa de ceilalti ,Tara condusa de incopetenti ,primul lucru legi clare ,nu carbune ,CARBUNI UCID .POLUARE MAXIMA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here