Procurorul Bocşan, judecător la Hunedoara

1024

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi mai multe decrete pentru eliberarea din funcţie a mai multor procurori şi numirea acestora în funcţia de judecător. Printre aceştia se numără şi procurorul gorjean Dumitru Bocşan, care a fost numit judecător la Tribunalul Hunedoara.

În şedinţa din data de 11 noiembrie, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege pentru numirea în funcţia de judecător a procurorului Dumitru Bocşan, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. În data de 27 noiembrie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţia de procuror a acestuia şi numirea în funcţia de judecător la Tribunalul Hunedoara. Decretul de numire a lui Bocşan în funcţia de judecător la Tribunalul Hunedoara a fost semnat marţi, de preşedintele Băsescu.

SANYO DIGITAL CAMERABertha şi Venczel rămân procurori
Dumitru Bocşan nu este singurul procuror din Gorj care dorea să devină judecător. Cereri de numire în această funcţie au mai depus Ionela Bertha, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, şi Ramona Venczel, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Deşi şi în cazul acestora Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege pentru numire în funcţia de judecător, solicitările celor două au fost respinse de Plenul CSM, în şedinţa din data de 27 noiembrie.

Alţi nouă procurori din ţară, numiţi judecători
Tot marţi, au fost semnate decretele pentru numirea în funcţia de judecători a altor nouă procurori din ţară. Astfel, preşedintele Băsescu a semnat decrete pentru: eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi numirea în funcţia de judecător la Tribunalul Hunedoara a lui Gheorghe-Daniel Negrea-Drucan; eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti şi numirea în funcţia de judecător la Judecătoria Ploieşti a lui Sebastian Olteanu; eliberarea din funcţia de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi numirea în funcţia de judecător la Tribunalul Dâmboviţa a lui Gheorghe Casandrescu; eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi numirea în funcţia de judecător la Judecătoria Constanţa a Octaviei-Isabela Lupaşcu; eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna şi numirea în funcţia de judecător la Tribunalul Harghita a lui Marcel-Romeo Antonescu; eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna şi numirea în funcţia de judecător la Tribunalul Harghita a Ramonei Savu; eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi numirea în funcţia de judecător la Tribunalul Hunedoara a Luminiţei-Marioara Axinte; eliberarea din funcţia de procuror-şef al DNA Cluj şi numirea în funcţia de judecător la Curtea de Apel Cluj a Elenei Botezan; eliberarea din funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi numirea în funcţia de judecător la Tribunalul Olt a Otiliei Chiriţă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here