Procuror din Târgu-Jiu, reclamat la 112 de un polițist

274

Aurel Leuștean, unul dintre polițiștii cercetați după moartea unui ofițer din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj, a sunat, astăzi, la 112, anunțând că procurorul de caz i-ar fi luat telefonul. Omul legii a fost chemat în urmă cu puțin timp, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, la audieri, pentru  a explica de ce l-a lăsat pe Claudiu Dochian să urce la volan, fără să-l testeze cu etilotestul, după ce echipajul de la Rutieră din care făcea parte l-a surprins în timp ce circula cu peste 100 de km/h. În urma analizelor s-a constatat că omul legii avea o îmbibaţie de 2,40 grame la mie alcool în sânge. Aurel Leuștean și un coleg al acestuia sunt urmăriți penal acum pentru favorizarea făptuitorului. Inițial, acesta ar fi dat telefonul jandarmului, care i l-ar fi dus procurorului Andrei Onescu, în baza unei ordonanțe de verificare a aparatului.

Reprezentanții Poliției au confirmat că omul legii a sunat la 112, iar cei ai Parchetului susțin că operațiunea a fost legală.

”Procurorul, cu ocazia audierii unui suspect, i-a solicitat, în baza unei ordonanțe, să-i predea un obiect, lucru pe care persoana respectivă l-a refuzat și s-a procedat  la ridicarea silită a obiectului, conform ordonanței procurorului. Ține de urmărirea penală. Telefonul a fost ridicat, conform ordonanței. Este legal. Am discutat cu procurorul. Mi-a spus că a existat un incident. Este un act procedural îndeplinit de procuror, într-adevar dânsul este polițist, procurorul și-a făcut treaba”, a precizat pentru Gorjeanul, Camelia Caragea, prim procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Polițistul ar putea fi sancționat pentru apelarea nejustificată a numărului 112.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here