Procesul Medserv Min cu Iacobescu, Bălan şi Zamfirescu, mutat pe conflicte de muncă

281

Litigiul dintre Medserv Min şi foştii directori al societăţii, Adrian Zamfirescu, Speranţa Bălan şi Petrică Iacobescu, iniţiat de societatea de stat în aprilie, s-a finalizat, la scurt timp după ce a început. Mai precis, instanţa a decis, la prima înfăţişare, la cererea pârâţilor, să mute procesul de la Tribunalul Gorj la o altă secţie a instanţei, mai precis la litigii de muncă. Procesul va fi reluat acolo abia din septembrie, după vacanţa judecătorească. Demersul Medserv Min-ului la adresa foştilor şefi, pe pretenţii, a fost declanşat şi după ce SC Ambuforce, firma lui Cristea Fluerătoru, a dat în judecată societatea, solicitând achitarea unei părţi neonorate din contractul care a fost considerat de finanţişti drept unul care a tras în jos unitatea.

Foştii directori ai societăţii aflate acum în subordinea CEO se fac vinovaţi de încheierea mai multor contracte păguboase pentru unitate, fapt care a determinat conducerea actuală a societăţii să încerce, în ultimele luni, recuperarea pierderilor financiare chiar de la cei care au greşit. Astfel au ajuns să fie daţi în judecată, foştii şefi ai Medserv Min-ului, primul care a dat piept cu organele de judecată fiind Adrian Zamfirescu. Procesul deschis cu câteva luni în urmă de Medserv Min împotriva lui Zamfirescu, pe pretenţii, proces care a avut la bază semnarea de către a unui contract dezavantajos cu Romar Diagnostic Center, care ar fi lăsat în urmă o pagubă de 900 de milioane de lei vechi, a fost însă pierdut de Medserv Min la jumătatea lunii trecute la Curtea de Apel Craiova.

deschidereZamfirescu chemat a doua oară la bară
În paralel, conducerea Medserv Min-ului îl mai acţionează o dată în judecată pe Zamfirescu, tot pe pretenţii, dar de data acesta îl cheamă la instanţă alături de Speranţa Bălan şi de Petrică Iacobescu. Procesul iniţiat în aprilie se judecă abia săptămâna trecută la Tribunalul Gorj. Instanţa decide însă la prima înfăţişare să decline soluţionarea cauzei în favoarea Secţiei Conflicte de muncă a Tribunalului Gorj. Procesul se va judeca însă abia din septembrie, Medserv Min-ului bazându-se la proces şi pe verificarea finanţiştilor făcută anul trecut în actele financiar-contabile ale societăţii, care a scos la iveală că cei în cauză se fac vinovaţi de semnarea contractului cu Ambuforce, firma lui Cristea Fluerătoru.
Pentru cei văzuţi vinovaţi de încheierea acestui contract păgubos, în vara anului trecut, conducerea Medserv Min le-a făcut şi o plângere penală.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here