Probleme cu semnăturile unui partid care are candidați și în Gorj. BEJ a sesizat poliția

1829

Posibile nereguli depistate pe listele de susținători depuse de un partid politic care are candidați la parlamentare inclusiv în județul Gorj. Sesizarea vine tocmai din Mureș, iar poliția a intrat deja pe fir. Există suspiciunea că semnăturile ar fi falsificate.
„În urma depunerii listei de susținători ai formațiunii Alianța Renașterea Națională, în urma studierii listei de candidați am remarcat anumite neconcordanțe care ar consta în faptul că sunt semnături adunate din localități din afara județului Mureș, cum este Târgu-Jiu, în care la toate cele zece poziții din lista de susținători figurează cărți de identitate cu serie de Mureș. Mai este localitatea Cordeni din județul Vaslui, unde, la fel, toate cele zece poziții ale susținătorilor au serie și număr de carte de identitate din Mureș. De asemenea, unele semnături prezintă, în opinia noastră – pentru că poliția va stabili dacă se confirmă sau nu, noi, deocamdată ne dăm doar cu părerea – prezintă similitudini în proporție de 80-90%, în sensul că arată de parcă ar fi executate de aceeași mână, cu același scris caligrafic. Mai există liste de susținători în care la rubrica data nașterii figurează doar anul nașterii, de foarte multe ori ani consecutivi, iar în unele situații numele susținătorilor au fost scrise cu același instrument de scris și același scris caligrafic. Aici am hotărât noi să ne oprim. După ce am observat, am supus votului membrilor BEJ, care, în unanimitate, au votat pentru sesizarea Poliției. Procesul verbal al ședinței există, în schimb sesizarea încă nu a fost trimisă, fiindcă se lucrează la ea”, a declarat, pentru Agerpres, judecătorul Ionuț Pavel, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean de Circumscripție Mureș.
Alianța Renașterea Națională are candidați și în Gorj la alegerile parlamentare. Partidul este condus de avocatul româno-american Peter Costea, stabilit în Houston, care a candidat ca independent la alegerile pentru Parlamentul European.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here