Principalele tendinţe în modă în materie de culori pentru 2020

1372

Culoarea anului 2020 pentru haine, dar și în alte domenii precum decorațiunile interioare, va fi, potrivit Pantone, inspirată de ocean. De asemenea, se vor purta printurile florale, carourile, dar și animal print-ul.
Dacă în 2019 culoarea anului stabilită de Pantone a fost coraiul, în primăvara-vara anului 2020 lucrurile vor sta altfel. Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului Pantone, a mărturisit cum va arăta culoarea anului 2020 pentru haine, dar și pentru alte domenii: aceasta va fi inspirată de ocean.

Așadar, albastrul va fi în centrul atenției, dar și nuanțele de verde. Datorită unei astfel de diversități de culori în culorile Pantone ale anului 2020, amestecarea și potrivirea vor fi esențiale. Ea sugerează faptul că straturile de culori inspirate de ocean vor crea textura și interesul.
Tot vicepreședintele Pantone a declarat faptul că este un moment de schimbare rapidă și faptul că alegerea oceanului pentru a defini culorile acestui an se referă la o fluiditate de culori, profunzime și complexitate.
Până la urmă, oceanul nu are doar o singură culoare cea de albastru, ci și nuanțe de verde și tonuri calme. Această paletă de culori liniștitoare se referă la regăsirea calmului în timpul de schimbare rapidă menționat anterior.
Alte nuanțe marine includ albul inspirat de nisip, negrul adânc și verdele oxigenat, mai rece.
În ansamblu, este o paletă inspirată de natură și este una atât de variată încât nimeni nu se va simți înstrăinat de o singură alegere de culoare.
Culorile stabilite în trend de către Pantone pot fi folosite pe diferite materiale și produse începând de la haine pentru femei și bărbați, accesorii, genți de damă casual sau sport ori articole de design interior.
Deși culorile anului în modă, pentru fiecare sezon sau pentru fiecare an în parte, de către specialiști, noi le putem alege și combina în funcție de preferințe, de stilul adoptat, de starea de moment sau chiar de nuanța pielii sau a părului.
În ceea ce privește culoarea anului 2020 pentru haine, poți opta pentru culori calde și reci în combinațiile tale vestimentare.
Verdele marin sau nuanțele reci de albastru sunt ideale pentru toamnă-iarnă în 2020, însă pentru primăvară și vară poți alege culori deschise, vii și intense.
Pentru a evita gafele vestimentare, e important să asortezi corect elementele pe care dorești să le integrezi în ținuta ta.
Un outfit corect, din punct de vedere cromatic, trebuie să urmeze o linie armonioasă în ceea ce privește alegerea îmbrăcămintei, a încălțămintei și a accesoriilor. Pentru ținute sigure, alege nuanțe complementare.
Ține cont de noutățile din zona fashion, însă nu uita că mereu actuale sunt și culorile clasice. Așadar, poartă cu încredere negrul, albul și nuanțele nude.
De asemenea, în 2020, mizează pe imprimeuri. Nu vei da greș purtând carouri, dungi, ornamente etnice, printuri de designeri ori pattern-uri florale.
Indiferent de ținuta pe care o alegi este bine să ții cont de sfaturile specialiștilor în fashion, dar, nu în ultimul rând, să alegi ceea ce se potrivește cât mai bine stilului tău. Este foarte important ca ținuta să te avantajeze, dar să te simți și tu bine în pielea ta.
Sursa: verdict.ro

1 COMENTARIU

  1. Culorile vii mereu au fost asociate cu anotimpul calduros, albastrul fiind o culoare rece, merge foarte bine primavara…dar oricum, majoritatea oamenilor poarta culorile dupa cum vor, nu in functie de anotimp..multumesc pentru informatie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here