„Prin diversiune, se încearcă discreditarea PSD în faţa electoratului”

553

milosteanuFilialele locale PD-L şi PNL au sesizat ieri Biroul Electoral Judeţean Gorj cu privire la o „tentativă de fraudare a alegerilor” de către Alianţa PSD+PC, liberalii solicitând şi retragerea afişelor pentru referendum puse în

spaţiile destinate campaniei pentru alegerile prezidenţiale. PSD-ul afirmă că se încearcă discreditarea în faţa electoratului a organizaţiei social-democrate şi că formaţiunile rivale PD–L şi PNL apelează la tertipuri pentru a genera scandal. Acestea sunt primele plângeri depuse la Biruol Electoral Judeţean din această campanie.

Primele acuzaţii de „fraudă” la BEJ Gorj, analizate azi
Liberalii nu au comunicat prea multe despre contestaţia lor, dar, în schimb, PDL Gorj a dat publicităţii un comunicat de presă în care menţionează că a depus contestaţia respectivă după ce BEJ Gorj a primit pe fax o adresă din partea Partidului Ecologist cu un cap de tabel pe care scria „Tabel nominal cu reprezentanţii Alianţei Electorale PSD+PC în birourile electorale ale secţiilor de votare pentru alegerile prezidenţiale din data de 22 noiembrie 2009”. PD-L Gorj susţine că faxul respectiv conţine mai multe elemente în baza cărora sunt formulate acuzaţiile de tentativă de fraudare a alegerilor.
” La semnătură, era trecut „Preşedinte organizaţia PSD”, dar au fost tăiate literele „PSD” şi scris cu pixul „ecologistă”. Tabelul mai conţine şi două Note care susţin de asemenea acuzaţiile de tentativă de fraudă. În Nota 1 se indică celor care urmau a completa acest tabel nominal ca, la desemnarea reprezentanţilor în secţiile de votare, să fie consultaţi şi preşedinţii locali ai Partidului Conservator. În Nota 2 se solicită ca situaţia să fie transmisă la camera 42 (Palatul Administrativ) sau la fax nr. 0253.215450 până cel mai târziu în data 1 noiembrie 2009. La camera 42 din Palatul Administrativ se află biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean şi consilier PSD, dl. Cornel Popescu. Este evident că Partidul Social Democrat substituie locurile care, potrivit legii revin Partidului Ecologist în secţiile de votare, cu proprii săi reprezentanţi”, se arată în comunicatul de presă al PDL Gorj.
Plângerile formulate de cele două partide, primele din actuala campanie electorală, vor fi analizate în cursul acestei zile. „Joi la ora 14.00 ne întrunim şi luăm o decizie. PNL şi PDL ne-au sesizat cu privire la conţinutul unui fax primit de la Partidul Ecologist, iar, separat, PNL contestă şi prezenţa afişelor pentru referendum în spaţiile destinate afişajului pentru alegerile prezidenţiale”, a menţionat vicepreşedintele BEJ Gorj, judecătorul Mihai Pistol.
Încercare de discreditare a PSD-ului
Directorul de campanie al PSD Gorj, Gheorghe Milosteanu, a percutat după scandalul listelor de ecologişti de la Novaci. ,,Ce s-a întâmplat la BEJ Gorj în legătură cu acea listă a Partidului Ecologist Novaci este o diversiune clară a PD-L-ului. Ce s-a întâmplat cu acel tabel nu este vreo acţiune a noastră pentru că noi nu ne bazăm pe tabele făcute de alţii. Noi ne bazăm pe structura de partid, care este destul de numeroasă, şi nu mergem pe această linie. Nu PSD-ul a făcut aceste tabele, dar prin acest tertip se încearcă discreditarea PSD-ului. Transpare, încă o dată, intenţia rău-voitoare a democrat-liberalilor de a ne discredita în faţa electoratului care îl va vota masiv pe candidatul Mircea Geoană la preşedinţie”, a declarat revoltat Gheorghe Milosteanu.
Gelu Ionescu, Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here