Primul weekend din 2018, în care se circulă pe Transalpina

402

Vești bune pentru iubitorii muntelui! S-a reluat circulația rutieră pe DN 67 C – Transalpina, astfel că acesta va fi primul weekend din 2018 în care se circulă pe Drumul Regelui. Trebuie precizat faptul că circulația este permisă în intervalul orar 8.00 – 20.00, cu restricție de viteză la 30 km/h și cu masă maximă autorizată < 3.5 tone.

Transalpina (DN 67C), cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munţii Parâng, prin Staţiunea Rânca din Gorj, leagă Oltenia de Transilvania şi este cea mai înaltă şosea din România atingând în Pasul Urdele altitudinea de 2145 metri. Transalpina porneşte din Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, comună aflată pe drumul naţional 67, la aproximativ 35 kilometri de Târgu-Jiu. DN 67C – Transalpina este cea mai înaltă şi cea mai frumoasă şosea din ţară. Ea trece prin staţiunea Rânca, zonă considerată mană cerească pentru turişti, fiind o oază de linişte şi relaxare. Cabanierii din Rânca sunt pregătiţi permanent să îşi întâmpine oaspeţii, ofertele de cazare fiind variate. Turiştii pot face drumeţii şi alte activităţi recreative. Şi localnicii îi aşteaptă pe turişti pe Transalpina, ei scoţând la vânzare produse bio, expuse pe marginea drumului. Vara, în această zonă sunt amplasate mai multe tonete cu diverse produse, pe modelul celor de pe Transfăgărăşan sau din zona Rucăr-Bran. Preţurile practicate de comercianţii de suveniruri şi produse bio sunt acceptabile, cumpărătorii având posibilitatea de a negocia unele produse. La 2.000 de metri, a fost amenajat chiar un spaţiu comercial unde turiştii pot achiziţiona fructe de pădure, ceaiuri, brânzeturi. De altfel şi în zona staţiunii Rânca sunt disponibile mai multe puncte comerciale de unde trecătorii pot să cumpere suveniruri şi alte produse.
M.S.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua, sunt din Judetul Tulcea, weekendul acesta vreau sa plec intr.o excursie cu masina, bineinteles, cu toata familia.
    As vrea sa stiu sigur, se circula pe Transalpina sau nu,ca sa nu bat atat drum degeaba ?! Astept raspuns.
    Va multumesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here