Primii pe turnantă

248

CS U Craiova a luat o opțiune serioasă pentru un loc în cupele europene, victoria obținută în fața principalei contracandidate, CSMS Iași, punând trupa lui Mogoșanu și Naicu pe primul loc în clasamentul din play-out.

Echipa din Bănie s-a impus, cu ceva emoții, în derby-ul pentru Europa din play-out. Sună ciudat, dar acesta este campionatul românesc, particularitățile acestuia, puse lângă cele ale economiei românești, fac ca din grupul formaţiilor care luptă pentru salvarea de la retrogradare, una să meargă în cupele europene, iar CS U Craiova, cu două runde înainte de final, are șanse mari să fie ea acea echipă. În meciul din turul play-out-ului, CSMS Iași a învins pe teren propriu fără drept de apel gruparea craioveană și la un moment dat părea să o facă și pe Extensiv. CS U Craiova a condus cu 1-0 după ce Vătăjelu a transformat un penalti, dar Iașiul a trecut în avantaj imediat după pauză. Mai întâi a egalat prin Golubovic, în prima repriză, pentru ca imediat după reluare să puncteze și prin Andrei Cristea, dar în urma unei faze total lipsită de fair-play. Herghelegiu, reprimit în lot și introdus pe teren imediat după încasarea golului de 1-2, a marcat la doar opt minute de la intrarea în joc, în vreme ce golul victoriei craiovene a fost înscris de Iliev, în minutul 80.
Craiova are acum un punct în fața Iașiului și un meci extrem de dificil în față, cel cu CFR Cluj, partidă pe care o va disputa în deplasare. În ultima etapă, pe teren propriu, CS U Craiova va avea un meci mult mai ușor, contra Petrolului, echipă deja retrogradată în liga secundă.

„A fost o victorie importantă, am arătat că avem forță ofensivă. Consider că am meritat rezultatul, am avut un joc bun pe final. Cred că echipa Craiovei a fost bună, astăzi. Sunt sigur că suntem mai buni decât Iaşiul, am demonstrat-o pe teren. Mă bucur că Herghelegiu a intrat şi a marcat. Cât sunt antrenor voi încerca să scot maxim din aceşti jucători“, Daniel Mogoșanu, director tehnic CS U Craiova.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here