Primele rețineri în urma perchezițiilor făcute în patru județe! Un administrator din Gorj, la audieri

11309

Șase persoane au fost reținute în urma perchezițiilor care au avut loc, marți, în patru județe, între care și Gorjul. Acestea sunt acuzate de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare și complicitate la ultimele două infracțiuni.
,,Polițiștii din Alba au reținut șase persoane care sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. În perioada 2018 – 2020, acestea ar fi sustras, din fondul forestier național, peste 1.900 de metri cubi de material lemnos. Polițiștii au ridicat documente și au aplicat sechestru pe patru terenuri și un autoturism de lux. Ancheta se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia”, au declarat reprezentanții IPJ Alba, care au precizat, pentru Gorjeanul, că, deocamdată, din Gorj nu au fost persoane reținute. Potrivit procurorilor, un singur bărbat din județ, administratorul unei firme din comuna Mușetești, a fost audiat, ieri, la sediul IPJ Alba.
Cei șase suspecți reținuți de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au vârste cuprinse între 32 și 60 de ani.,,Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 – 2020, o societate comercială din județul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept și ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier naţional. Pentru a da o aparență de legalitate tăierilor de material lemnos efectuate, reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, documente de însoțire între punctele de lucru ale societății, vizând transporturi de material lemnos care, în realitate, nu au fost efectuate sau ar fi întocmit documente de însoțire pe care erau menționate cantități de material lemnos mai mici decât cele transportate. Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat și comercializat spre diverse societăți comerciale și persoane fizice.Polițiștii au efectuat 18 percheziții, șapte în județul Alba, șase în județul Vâlcea, patru în județul Sibiu și una în județul Gorj, la sediile a două societăți comerciale și la punctele de lucru ale acestora, dar și la domiciliile persoanelor vizate de anchetă de unde au ridicat documente contabile și înscrisuri legate de activitățile comerciale.
La două dintre locațiile percheziționate au fost identificate cantități însemnate de material lemnos a cărei inventariere este în curs de desfășurare. De asemenea, polițiștii au aplicat sechestru asigurătoriu asupra unui autoturism de lux și asupra a patru terenuri, în vederea recuperării prejudiciului care a fost estimat la 571.061 de lei. La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost conduse și audiate 16 persoane”, au mai precizat reprezentanții IPJ Alba. Ieri, cele șase persoane reținute au fost prezentate în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here