Primul transport de ajutoare pentru sinistraţii din Moldova a plecat noaptea trecută spre judeţele afectate de inundaţii. În această perioadă au fost amplasate trei corturi unde sunt strânse astfel de ajutoare atât de la persoane fizice cât şi de la societăţi comerciale.
Trei centre de colectare au fost amplasate în Târgu-Jiu, în faţa Prefecturii, în Piaţa Centrală şi la Liceul cu Program Sportiv. Potrivit unei prime recenzii a pachetelor primite până acum în aceste centre de colectare, s-a strâns suma de 1140 RON, 241 saci şi 120 plase cu articole de îmbrăcăminte, un sac şi 13 plase cu articole de încălţăminte, o plasă jucării, o saltea, două televizoare, un aparat radio, 20 kilograme făină, 62 kilograme zahăr, 29 kilograme orez, 4 kilograme griş, un sac cartofi, 12 kilograme sare, 95 sticle de ulei, 14 sticle oţet, 107 sticle apă minerală, o conservă mazăre, o conservă tomate, o conservă carne, 25 pungi plaste, 20 pungi pesmet, 13 kilograme detergent, şapte tuburi şampon, 11 bucăţi săpun, 28 bucăţi prosop hârtie, 10 bucăţi hârtie igienică, 16 bucăţi ramă geam. Toate aceste lucruri au fost donate de persoane fizice, oameni cu suflet mare care au văzut prin ce trec locuitorii Moldovei şi care vor să ajute fiecare cu ce poate.
Prefectul Andrei merge la sinistraţi
Ajutoarelor venite de la gorjenii simpli li se adaugă şi o serie de bunuri primite de la agenţii economici şi de la instituţiile publice. Este vorba despre alţi saci cu îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, precum şi alimente cum sunt zahărul, uleiul, făina albă, orezul, prăjituri, pateu, apă minerală, conserve de carne etc. Primul transport care a plecat spre Moldova a constat în toate aceste obiecte de uz casnic, haine, încălţăminte, alimente şi bani, care au fost încărcate în trei tiruri şi care vor ajunge în Suceava şi Botoşani. Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, a plecat şi el spre judeţele afectate, împreună cu transportul de ajutoare, urmând să stea acolo câteva zile.
Dorina Cioplea