Prime pentru angajaţii CE Oltenia. Programul de Paşti!

1397

Minerii şi energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor primi tichete-cadou în valoare totală de 1.700 de lei, în preajma Sărbătorilor Pascale şi a Zilei Internaţionale a Muncii – 1 Mai.

Cota de combustibil a rămas la nivelul anului 2018 şi va fi în cuantum de 600 de lei. Prima de Paşti va fi acordată de Ziua Muncii „În acest an o să acordăm anterior Sărbătorii Paştelui prima de 600 de lei, iar pentru sărbătorirea zilei de 1 Mai – 1.100 de lei. Sunt tichete-cadou care vor fi impozitate cu 10% la chenzina lunii următoare. Ştiţi că anul trecut prima de Paşti a fost impozitată cu 42%, adică s-au plătit toate contribuţiile la fel ca şi la o parte din numerar, ca să zic aşa. În acest an, majorându-se fondul de salarii cu acest spor de producţie, am putut să impozităm şi prima asta de 1 Mai tot cu 10%”, a explicat Sorin Olaru, directorul Direcţiei de Resurse Umane din cadrul CE Oltenia, la un post local de televiziune.
Primele tichete vor fi distribuite angajaţilor până în data de 20 aprilie, iar restul după 1 Mai. Este posibil ca minerii şi energeticienii să aibă parte şi de o minivacanţă de Paşti. „28-29 aprilie şi 1 mai sunt zile libere. Dacă şi Guvernul va acorda liber pe 30 aprilie, o să vedem ce vom conveni şi cu sindicatele, ţinând cont şi de programul întocmit de Direcţia Minieră”, a mai declarat directorul Olaru.

Program de cinci zile în cariere
Gheorghe Dobriţanu, directorul Direcţiei Miniere, a anunţat care va fi programul de lucru al minerilor pentru luna viitoare. „Programul pentru trimestrul doi, deci începând cu luna aprilie, pentru activitatea din cariere, va fi de cinci zile lucrătoare. Vor fi anumite unităţi care vor lucra, probabil, şi a şasea zi din săptămână, pe bază de comandă, în funcţie de nevoile care sunt în momentul respectiv la termocentrale. Vreau să vă spun că stăm destul de bine cu stocurile de cărbune. La nivelul Direcţiei Miniere, doar în depozitele carierelor sunt aproape 250 de mii de tone de cărbune, iar în depozitele termocentralelor avem undeva la peste 400 de mii de tone de cărbune, aşa că nu ar trebui să avem probleme. Este posibil ca în perioada 30 aprilie – 1 mai să putem funcţiona poate doar cu 2-3 excavatoare în fiecare carieră şi cu activitatea de livrări. Vom vedea în momentul respectiv care sunt solicitările, dar pentru trimestrul II, programul de lucru este făcut la cinci zile lucrătoare”, a punctat directorul Dobriţanu.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here