Primarul Voica nu se teme de puşcărie

164

deschiderePrimarul comunei Săcelu, Ion Voica, condamnat la un an şi zece luni închisoare cu suspendare pentru că a omorât o femeie într-un accident de circulaţie, caută cu lumânarea alte condamnări. Edilul refuză să pună în executare o hotărâre judecătoarească defintivă de repunere pe funcţie a viceprimarului, demis abuziv de Consiliul local.

De aproape un an, fostul viceprimar al comunei Săcelu, Vasile Tălău, încearcă să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă. În zadar, primarul şi consilierii locali refuză să respecte hotărârerea, iar procurorii spun că au multe dosare pe cap ca să-i poată face dreptate victimei. În aceste condiţii, Costituţia e călcată în picioare, cu bună ştiinţă, de toată lumea.

Demis ilegal!

Vasile Tălău a fost viceprimar al comunei Săcelu, ales în 2008. Un an mai târziu, mai exact în 12 aprilie 2009, consilierii locali s-au întrunit în şedinţă şi au hotărât demiterea lui Tălău şi înlocuirea sa cu alt consilier. Singura varaintă de a-şi face dreptate a lui Tălău a fost să apeleze la Justiţie. Câteva luni mai târziu, în 10 octombrie 2009, instanţa stabileşte că viceprimarul a fost demis abuziv şi dispune reîncadrarea pe post. Au urmat contestaţiile la executare, astfel încât în 8 aprilie 2010, şi acest proces se încheie, tot cu victoria lui Vasile Tălău, de această dată hotărârea de reîncadrare pe post rămânând definitivă şi irevocabilă.

Tergiversări!

De mai bine de un an, Tălău, care este şi consilier local, încearcă să pună în executare hotărârea, doar că cei din Consiliul Local şi primarul Ion Voica refuză acest lucru. „Nu se iniţiează un proiect de hotărâre în acest sens. Refuză să facă un astfel de proiect şi tot tergiversează. M-am adresat şi Prefecturii Gorj care îmi dă dreptate, procurorilor spun că au mult de lucru şi să-i las în pace. E vina primarului şi a consilierilor, ei trebuie să facă ceva să intre în legalitate”, susţine Vasile Tălău.

Tot statul plăteşte prostia altora!

Şi partidul din care face parte viceprimarul a încercat să se implice în intrarea în normalitate a situaţiei: „Actualul primar refuză sistematic să pună în aplicare această hotărâre definitivă, irevocabilă şi executorie. Aparatul de specialitate din cadrul primăriei nu întocmeşte documentaţia pentru iniţierea proiectului de hotărâre. Nerespectarea de hotărâre judecătorească se pedepseşte, însă, în România. Solicităm o şedinţă extraordinară a Consiliului Local şi dacă şi de această dată se refuză, se va lăsa cu probleme penale serioase”, a declarat vicepreşedintele PSD Gorj, Andrei Maioreanu.

În afara repunerii pe funcţie, Primăria Săcelu are să-i dea lui Vasile Tălău peste 50.000 de lei, bani pentru funcţia de viceprimar pe care trebuia s-o ocupe în perioada în care a fost schimbat abuziv. Pe latură civilă, Tălău susţine că va institui sechestrul pe conturile instituţiei.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here