Primarul din Turcineşti, scos de sub urmărire penală

158

Social-democratul Vasile Gogălniceanu, reales primar în Turcineşti pe 10 iunie, a primit o veste bună în plin scandal cu apa în localitate. Asta deoarece procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(PÎCCJ), l-au scos pe Gogălniceanu de sub urmărire penală, acesta fiind urmărit penal din martie anul trecut pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, infracţiune asimilată celei de corupţie, fals intelectual şi uz de fals, în dosarul privind realizarea investiţiei de apă în localitate.

După mai bine de un an de zile de la decizia Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj de a începe urmărirea penală împotriva primarului de Turcineşti şi a încă trei persoane, procurorii Parchetului General au stailit că dosarul necesită un SUP (scoatere de sub urmărire penală) pentru persoanele cercetate. Măsura pică ca o mănuşă pentru edilul local din Turcineşti, blamat permanent pentru că a realizat sistemul public de alimentare cu apă din Turcineşti la limita legii. Primarul este cel mai bucuros, declarând că vineri a primit veste că a fost scos de sub urmărire penală de către Parchetul General în mult discutatul dosar cu apa din localitate.

Dosarul, mutat de la Parchetul Judeţean la PÎCCJ
Reamintim însă că ancheta împotriva primarului de la Turcineşti a început la Parchetul Judeţean Gorj. De altfel, prin rezoluţia procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj din data de 29.03.2011 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii Gogălniceanu Vasile şi Simescu Alexandru pentru comiterea infracţiunilor de: – abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, asimilate infracţiunilor de corupţie, – fals intelectual şi uz de fals – infracţiuni în legătură directă cu infracţiunile de corupţie –şi faţă de învinuiţii Mărgărit Gabriel Florin şi Lungu Constantin pentru infracţiunile de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, asimilate infracţiunilor de corupţie, fals intelectual şi uz de fals – infracţiuni în legătură directă cu infracţiunile de corupţie. Faptele pentru care cei patru învinuiţi au fost cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi apoi de Parchetul General constau în aceea că “Gogălniceanu Vasile, în calitate de primar al comunei Turcineşti, judeţul Gorj, şi Simescu Alexandru în calitate de diriginte de şantier au întocmit documente false privind lucrările executate conform contractului încheiat la data de 18.05.2009 între Primăria Turcineşti şi SC PRES SANITAS SRL, SC Compania Romprest Service SA şi SC Constunc SRL, având ca obiect «sistem public de alimentare cu apă a comunei Turcineşti, jud. Gorj» şi au acceptat la plată lucrări care nu au fost executate, iar Mărgărit Gabriel Florin şi Lungu Constantin au întocmit documentele false privind executarea lucrărilor, prejudiciul creat fiind de 532.613 lei”.

Pedelistul Şerbu, a “demascat” ilegalitatea
Permanenta rivalitate politică dintre primarul Gogălniceanu şi consilierul PDL, Ion Şerbu, a dus de altfel şi la crearea acestui dosar. De altfel, cel care a divulgat această ,,afacere” a fost consilierul Partidului Democrat-Liberal, Ion Şerbu. Alesul a descoperit că puţul forat pentru aducţiunea de apă, nu avea adâncimea de 300 de metri, aşa cum este prevăzut în proiect, lucru care ducea la scăderea debitului de apă. Materialele cu care s-a realizat lucrarea erau, în opinia lui Şerbu, cu mult mai proaste şi mai ieftine, decât cele prevăzute în situaţia de lucrări. Declaraţiile lui Şerbu, care la trecerea lui Dumitru Modrea în PDL a trecut de partea primarului PSD, au contribuit din plin la ancheta împotriva celor patru. Acum acesta s-a finalizat fără o trimitere în judecată a edilului local PSD.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here