Primarul din Bumbești-Pițic se apără în dosarul DNA: “Animalele există faptic, nu trebuie mulse de faţă şi nici nu e obligatoriu să stea în curtea casei”

560

Direcția Națională Anticorupție a făcut publice amănunte din dosarul care îl vizează pe primarul de la Bumbești-Pițic, Michy Nioață, precum și pe fiica acestuia și alți doi funcționari publici, trimiși în judecată într-un dosar înregistrat deja la Tribunalul Gorj. Primarul se consideră însă nevinovat, cerându-şi chiar scuze fiicei sale, care a fost implicată în acest scandal cu conotaţii penale.

“Dacă pe plan profesional nu au reuşit nimic cu acuzaţiile lor, acum încearcă cu familia. Cer scuze fiicei mele, un copil cuminte care a terminat liceul cu 10, facultatea cu 10, că a ajuns batjocura lor… datorită funcţiei mele politice, dar instanţa va arăta adevărul. Animalele există faptic, nu trebuie mulse de faţă şi nici nu e obligatoriu să stea în curtea casei. Grajdiul trebuie să fie la o distanţă de 500 m de ultima casă. Mulţumesc familiei că mă susţine, mulţumesc consilierilor şi angajaţilor din primărie că m-au ajutat în realizarea proiectelor, mulţumesc tuturor celor care îmi acordă încrederea”, a postat primarul Nioaţă pe pagina sa de socializare. Cu toate acestea, edilul este acuzat de complicitate la folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, precum și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, în timp ce fiica sa, Alina Adnana Mariana Doboș, fostă Nioață, este acuzată de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, dar și pentru fals în declarații, (2 infracțiuni).

DNA, cu lupa pe APIA şi OFIR
Ceilalți doi funcționari trimiși în judecată provin de la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Oficiul Județean Gorj. Valeriu Gogelescu și Monica Zdrăilă sunt judecați pentru complicitate la folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, precum și pentru fals intelectual, la Gogelescu procurorii reținând acuzația de fals intelectual în formă continuată. “În perioada 2012-2015, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpata Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false în care a atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile minime necesare primirii sprijinului financiar, printre care și aceea de a fi membru al unei familii de fermieri, precum și condiția de a fi lucrat mai mult de 50% din timpul de lucru în cadrul unei ferme, cu cel puțin 12 luni înaintea instalării ei pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole. O parte din acele documente au fost furnizate de către inculpatul Nioață Michy. În același context, inculpata a mai beneficiat și de sprijinul inculpaților Gogelescu Valeriu și Zdrăilă Monica care îndeplineau atribuții de verificare a documentelor și a locațiilor unde erau implementate investițiile, în sensul că aceștia, în calitate de experți în cadrul A.P.D.R.P. – Oficiul Județean Gorj – Serviciul Verificare Cereri Finanțare, au atestat în mod nereal situația constatată pe teren, diferită față de cea prezentată în cererea de finanțare și în alte documente justificative, printre care și Planul de afaceri al solicitantului de fonduri europene Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana. Ca urmare a acestor demersuri infracționale, inculpata Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 177.780 de lei (106.668 lei aferenți tranșei I și 71.112 de lei aferenți tranșei a II-a), sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (fostă A.P.D.R.P.) s-a constituit parte civilă în cauză”, a menționat DNA. Procurorii menționează că au dispus măsura sechestrului asiguratoriu pe mai multe bunuri care îi aparțin fiicei primarului, dar și pe suma de aproape 74.000 de lei pe care aceasta o avea depusă la o unitate bancară.
Gelu Ionescu

2 COMENTARII

  1. Nu-ți este rușine, primare?! Erai vice atunci când ai băgat mâna în banii europeni. Ce, dacă a terminat școala cu 10, fiica ta nu era capabilă să se ocupe de proiect și de fermă?! Las-o moale! Crezi că dacă ai trecut la pesedeu, ești apărat chiar dacă abuzezi legea?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here