Primarul din Albeni, luat la ochi de ANI

193

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Cornea Victora Dumitru, primar al Comunei Albeni.

În urma evaluărilor efectuate s-a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către acesta ca urmare a semnării, în calitate de primar, atât a dispoziției de numire în funcție, cât și a contractului individual de muncă a lui Cornea Victora Afrodita Carmen, soția acestuia, încălcând, astfel, dispoziţiile legii privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
La data de 20.06.2008, a fost validat mandatul lui Cornea Victora Dumitru, de primar al comunei Albeni, iar la data de 29.12.2008, soția acestuia, a fost numită în funcția de consilier în cadrul primăriei. Atât dispoziția de numire în funcție, cât și contractul individual de muncă al acesteia, au fost semnate de soţul acesteia, primar. “Folosul material constă în veniturile salariale obținute de către soţie, în perioada deținerii funcției de consilier în cadrul Primăriei Albeni (29.12.2008 – prezent). Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă”, se arată într-un comunicat al ANI.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here