Primarul Bucurescu a văzut cine i-a făcut plângerea la ANI

154

bucurescu sorinEdilul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, a contestat demersul făcut de Agenţia Naţională de Integritate(ANI) împotriva sa, în încercarea de a-i confisca averea. Acesta a menţionat ieri că a avut acces la dosarul său, văzând astfel cine i-a făcut plângerea la ANI, reclamanţii fiind Valentin Lambu, care fraternizează în prezent cu PDL-ul, şi fratele viceprimarului, Dumitru Stoichiţescu.

El s-a adresat deja Curţii de Apel Craiova, instanţă care a fost obligată de ANI să emită o hotărăre prin care să declara starea de incompatibilitate a edilului din Slivileşti, acuzat că nu îşi poate justifica 100.000 de euro din avere.

Consilierul local din Slivileşti, Valentin Lambu, este de mai mult timp în conflict deschis cu primarul comunei, Sorin Bucurescu. După ce l-a agresat în 2009, Lambu a avut grijă să îi mai facă câteva plângeri penale edilului PSD, iar dacă procurorii i-au dat neînceperea urmăririi penale în acele dosare a atactat mai departe în instanţă. Un astfel de proces se desfăşoară acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar edilul local susţine că numai ce i-a venit citaţia, neştiind prea multe despre plângerea făcută de Lambu, care a ajuns acum pe masa magistraţilor din capitală. Bucurescu susţine de altfel că Lambu este cel care se află în spatele demersului ANI împotriva sa deoarece a văzut reclamaţia din dosar. “Ştiu cine mi-a făcut reclamaţie la ANI, Lambu şi Soichiţescu. Lambu deoarece este capabil de orice, şi vrea să candideze împotriva mea la locale. Vrea să candideze din partea PDL, şi asta dacă nu i se asigură un loc de muncă sigur la Complexul Energetic Turceni. El lucrează la pompe la Mătăsari, şi depinde de Complexul Turceni, dar vrea ceva mai sigur. Dacă cei de la PDL îi dau ce vrea, nu va mai candida şi îl va ajuta pe candidatul de la PDL Slivileşti, dacă nu, va intra în competiţie anul viitor. Plângerea la ANI au făcut-o amândoi şi el şi Stoichiţescu, am văzut documentul”, a declarat Bucurescu, care a anunţat că a contestat demersul ANI, la Curtea de Apel Craiova. De altfel, Lambu a declarat recent că va candida împotriva lui Bucurescu şi a criticat demersul ANI care, în opinia sa, nu a căutat suficient în conturile primarului din Slivileşti. Lambu nu a spus însă nimic despre faptul că el ar fi făcut plângerea la ANI, împotriva lui Bucurescu, după cum declară acum edilul local.

“Dacă merg la UNPR, merg cu 1300 de membrii”

Bucurescu a confirmat apoi că a avut o discuţie cu Marius Vlaicu chiar, recent, la Slivileşti unde şeful UNPR venise să îşi constituie o organizaţie aici şi nu avea un spaţiu unde să se întrunească cu noii membrii. “I-am pus lui Vlaicu la dispoziţie o sală la Primăria Slivileşti, şcolile sunt închise şi nu avea unde face şedinţa. Să nu uităm că noi am fost colegi în PSD. Cu acea ocazie am vorbit cu el şi de politică şi de partid şi de organizaţie, asta mai ales că la întrunire au venit doar vreo trei oameni. I-am spus că dacă aş trece la UNPR aş face-o aducând cu mine 1300 de oameni. Dar nu am luat o decizie”, a declarat Slivilescu care anunţă că vin vremuri tulburi în politică, lumea fiind tot mai agresivă, în mai toate partidele apărând conflicte şi sciziuni.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here