Primăriile din Gorj încep distribuirea ajutoarelor alimentare

347

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au transmis faptul că furnizarea ajutoarelor alimentare în cadrul POAD 2015/2016 va începe în această săptămână şi în judeţul Gorj, iar în următoarele zile primăriile vor putea distribui ajutoarele către beneficiarii eligibili.

“Primesc pachete familiile şi persoanele singure care beneficiază de venit minim garantat în condiţiile normelor în vigoare. De asemenea, se acordă ajutoare şi celor care au parte de alocaţie de susţinere a familiei. Printre cei care pot beneficia alimente se numără şomerii şi pensionarii cu maximum 450 de lei lunar. Şi cei care primesc indemnizaţie specială pentru pensionari sunt incluşi în rândul beneficiarilor. Nu sunt exceptaţi din rândul celor care primesc ajutoare alimentare nici veteranii de război, invalizii, văduvele de război, cei care au fost persecutaţi politic, cei care au fost deportaţi în străinătate în vremea comunismului şi foştii prizonieri politici. Pachetele din partea UE se acordă şi persoanelor cu handicap grav şi accentuat, care nu au parte de îngrijire în servicii sociale. Nu în ultimul rând, alimentele se acordă şi persoanelor fără venituri sau care câştigă maximum 450 de lei pe lună şi nu fac parte din nici o categorie dintre cele enunţate anterior. Persoanele care fac parte din mai multe categorii de beneficiari primesc ajutor o singură dată. Distribuţia ajutoarelor alimentare beneficiarilor finali este făcută de primării în baza listelor de distribuţie, acestea asumând corectitudinea completării listelor și a distribuţiei”, a transmis conducerea Prefecturii Gorj.
Beneficiari ai acestor ajutoare UE la nivelul judeţului Gorj sunt peste 76.000 de persoane. Vineri, 17 iunie, este prima dată de livrare a acestor ajutoare în localităţile Târgu-Jiu, Baia de Fier, Bălăneşti, Săcelu, Scoarţa şi Turburea, următoarele localităţi, precum şi data când urmează să primească alimentele, vor fi comunicate de către furnizor în următoarele zile.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here