Primărie blocată de CE Oltenia

686

Complexul Energetic Oltenia a executat silit Primăria Alunu, din judeţul Vâlcea. Instituţia trebuie să restituie companiei energetice 2,5 milioane lei, din taxa de excavare percepută de fosta administraţie. „Suntem blocaţi din 28 decembrie”, se plânge primarul comunei vâlcene. „Din păcate, celor de la Alunu li s-a blocat întreaga activitate, în afară de salarii nu pot să mai plătească nimic”, a explicat avocatul primăriei, Ionuţ Toartă, pentru „Adevărul”.
Complexul Energetic Oltenia a achitat taxa de 3,7 milioane lei, dar ulterior a contestat-o în instanţă. Tribunalul Vâlcea şi Curtea de Apel Piteşti au dat câştig de cauză primăriei vâlcene, însă CEO a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a considerat că este vorba despre o dublă impozitare, pentru că societăţile miniere mai plătesc o taxă pe Legea minelor. Între timp, Primăria Alunu a executat CE Oltenia pentru suma respectivă, fosta administraţie cheltuind banii pe diverse investiţii.
La rându-i, după ce a câştigat în instanţă, Complexul Energetic a solicitat restituirea banilor. Noul primar a reuşit să achite 1,2 milioane lei, iar pentru restul sumei s-a ajuns la o înţelegere cu CE Oltenia, ca plata să se facă eşalonat.
Complexul Energetic Oltenia s-a răzgândit şi a cerut toţi banii o dată, aşa că a blocat conturile primăriei. Autorităţile din Vâlcea au solicitat sprijin de la Guvern pentru deblocarea situaţiei de la Alunu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here