Primăria Târgu-Jiu apelează la fondul de rulment

414

PRIMARIEFondul de rulment al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu va fi golit în perioada imediat următoare. Hotărârea a fost aprobată ieri în şedinţa lunară de Consiliu Local. Astfel, fondul constituit la sfârşitul anului 2010 va rămâne cu un gol imens deoarece autorităţile locale au decis sustragerea din acel fond a sumei de 100.000 de lei.

Conform legilor în vigoare, primăriile din România beneficiază de un fond de rulment la care reprezentanţii apelează atunci când situaţia financiară devine una cu probleme.

Conform referatului întocmit de directorul economic al Primăriei Târgu-Jiu, Narcisa Cristea, banii vor fi utilizaţi pentru acoperirea golurilor de casă provenite din decalaje între veniturile şi cheltuielile anului curent, precum şi pentru acoperirea definitivă a eventualului deficit bugetar rezultat la sfârşitul exerciţiului bugetar: “Fondul de rulment poate fi utilizat şi pentru finanţarea unor investiţii din competenţa autorităţilor administraţiei publice locale sau pentru dezvoltarea serviciilor publice locale în interesul colectivităţii”. Tot Cristea a propus ca investiţiile următoare din categoria birotică şi elemente de birou să fie reduse cu suma de 25.000 de lei. Valoarea respectivă va fi redistribuită pentru investiţia într-o licenţă a unui program Autocad. Decizia a fost luată în urma rectificării bugetare pe luna septembrie.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here