Primăria Rovinari a demarat distribuirea măștilor de protecție gratuite

826

Primăriile din județul Gorj au intrat în posesia măștilor gratuite destinate persoanelor defavorizate, ce au fost împărțite de către Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

La Rovinari, acestea au început să fie împărțite persoanelor ce fac parte din categoriile defavorizate încă de marți, 15 iunie.,,Având în vedere Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin autoritățile publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ teritoriale, începând cu data de 15 septembrie 2020, în incinta Casei de Cultură a orașului Rovinari, situată pe bulevardul Minerilor, se vor distribui un număr de 50 de măști de protecție per beneficiar, aferente unei perioade de două luni, următoarelor categorii de beneficiari: persoanelor din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; persoanelor din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute la art. 42 și art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a anunțat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

Peste 1,5 milioane de măști medicale pentru gorjeni
Naguma Medical Supply livrează un număr de 1.596.950 de măști medicale către Direcția de Sănătate Publică Gorj. Peste 80 de milioane de măști au fost livrate până săptămâna trecută și Naguma continuă livrările zilnic pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de ele în cel mai scurt timp posibil. Guvernul Orban a decis acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, autorităţilor locale, necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale.
În acest sens s-a aprobat achiziționarea a 103 milioane măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate. Este o acțiune socială extrem de benefică în contextul pandemiei, iar Naguma Medical Supply SRL, câștigătorul acestei proceduri, este onorată să servească interesele populației și să ajute Guvernul României și Ministerul Sănătății în lupta anti-COVID-19. ,,Am făcut toate eforturile pentru a oferi Ministerului Sănătății, cel mai bun preț pentru a economisi banii statului și implicit ai românilor plătitori de taxe și vom face în continuare acest lucru. Este pentru noi o misiune extrem de importantă și o datorie de onoare”, a declarat Michael Topolinski, fondatorul companiei. Naguma Medical Supply SRL s-a alăturat campaniei de luptă împotriva COVID-19 la începutul lunii martie, asumându-și misiunea de a furniza cetățenilor din România și Uniunea Europeană echipamente de protecție de calitate. Până acum, Naguma a donat diferitelor organizații peste 500.000 de măști sau echivalentul în bani. Totodată, Naguma a furnizat României și altor țări din Uniunea Europeană peste 30 de milioane de măști și va continua să sprijine lupta împotriva COVID-19.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here