Primăria Negomir demarează o campanie de donare de sânge

823

După ce la sfârșitul săptămânii trecute, conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Târgu-Jiu a anunțat că rezerva de sânge a unităţii este, din nou, la cote de avarie, reprezentanții Primăriei Negomir s-au gândit să vină în ajutorul bolnavilor. În aceste condiții, instituția publică organizează, vineri, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină o campanie de donare de sânge.

„Prin intermediul acestui eveniment ne dorim să rezolvăm pe cât posibil o problemă generală cu care se confruntă spitalele, și anume lipsa de sânge. Pornind de la motto-ul “Nu trebuie să fii doctor pentru a salva o viață”, vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a ne ajuta la atingerea obiectivului principal al acestui proiect.
Cei care vor să doneze trebuie să îndeplinească următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, greutate peste 50 kg, puls regulat 60 — 100 bătăi pe minut, tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale, femeile trebuie să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală.
De asemenea, donatorii trebuie să nu consume grăsimi, băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni precum:hipertensiune, boli de inimă, boli renale, psihice, hepatice, endocrine, TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologic, ulcer, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer. Cei care doresc să se alature campaniei noastre vor avea transport gratuit ,cu plecarea din Negomir. Pentru detalii se poate lua legătura cu primarul comunei Negomir, Tudor Oiță (nr tel: 0728074865) sau Surca Elena”, se arată într-un anunț postat de Primăria Negomir pe o rețea de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here