Primăria a sărit în ajutorul bătrânilor din Motru

580

Primăria Municipiului Motru vine în sprijinul bătrânilor neajutorați. Aproape 1.700 de motreni cu vârsta de peste 65 de ani, dintre cei 2.511 aflați în evidențele primăriei ca fiind fără susținători sau altă formă de ajutor, au fost vizitați, în această perioadă, de către echipele de funcționari ai Primăriei Municipiului Motru.
În principal, oamenii au solicitat ajutorul pentru achiziționarea de medicamente sau produse alimentare, cererile lor fiind soluționate de angajații primăriei.
„Având în vedere situația specială în care ne aflăm cu toții, pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a luat decizia ca la nivelul autorității publice locale să se formeze echipe alcătuite din funcționari ai primăriei, care să viziteze la domiciliu persoanele vârstnice, să identifice dificultățile cu care acestea se confruntă, astfel încât problemele lor să fie soluționate”, au anunțat reprezentanții primăriei.
Persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu le-au fost lăsate pliante informative și numerele de telefon la care pot apela pentru a solicita sprijinul primăriei. De luni până vineri, între orele 8.00 – 23.00, cetățenii cu vârsta de peste 65 de ani pot apela numărul de telefon 0253.410.560, iar angajații primăriei vor veni în sprijinul lor.
De asemenea, la nivelul primăriei este instituit un serviciu de permanență, la dispoziția cetățenilor fiind un angajat care răspunde la numărul de telefon 0253/ 362.732, preia problemele sesizate și le transmite spre rezolvare.
În acest moment, la nivelul municipiului Motru se află izolați la domiciliu 150 de cetățeni care beneficiază de asistență din partea primăriei și celorlalte instituții abilitate. Nicio persoană nu se află în carantină, au mai transmis autoritățile locale.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here