Primari aleși în două tururi. Ce mișcare face PSD!

1395

Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Premierul Ludovic Orban spune că mulți primari nu au nicio performanță, însă și-au păstrat poziția datorită sistemului de vot.
„Sigur că mulți primari probabil își doresc alegeri într-un tur pentru că le este mult mai ușor să își rezerve poziția de primar. Dacă facem o analiză, vedem că sunt mulți primari din cauza acestui sistem, fără să aibă nicio performanță în administrarea localităților lor, fără să aibă un plan de dezvoltare a comunităților locale pe care le au în grijă ca și primari, a completat prim-ministrul.
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după anunțul Guvernului. Social-democrații au anunțat că vor depune moțiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.
„Au venit cu asumare pe două tururi. O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, grupul UDMR. Vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă aceasta. Ei sunt ferm convinși că din acest moment vom intra în anticipate. Nu vom intra. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară. O singură condiție avem. Să nu ne cereți să promovăm o propunere de prim-ministru. Vom căuta o propunere cu aliații noștri la acest demers să fie alta decât din interiorul PSD”, a afirmat Ciolacu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here