Primar silit să renunțe la mandat

1183

Primarul comunei Crușeț, Viorel Drăgușin, a pierdut, definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul de incompatibilitate, și ca atare va fi obligat să renunțe la mandat. O altă primărie din Gorj a rămas în această săptămână fără conducere, tot din cauza unui raport al Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Primarul din Crușeț a fost declarat incompatibil la finele anului 2013. Potrivit ANI, Viorel Drăguşin a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Cruşeţ şi funcţiile de comerciant persoană fizică (DRĂGUȘIN T. VIOREL P.F.), în perioada 20 iunie 2008 – 11 mai 2010 și cea de persoană fizică autorizată (DRĂGUȘIN VIOREL P.F.A.), în perioada 20 iunie 2008 – 25 iulie 2013. Totodată, timp de trei ani (23 noiembrie 2010 – 30 septembrie 2013), Drăgușin a fost reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a SC SALUBRIS GILORT SRL.
După ani buni de judecată, a venit și verdictul final. ,,Respinge recursul formulat de reclamantul Drăguşin Viorel împotriva sentinţei nr. 465 din 26 octombrie 2016 a Curţii de Apel Craiova – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 13 februarie 2019”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție.
În ciuda insistențelor noastre, primarul Drăgușin nu a putut fi contactat telefonic, pentru un punct de vedere legat de acest caz.

Primărie fără șef
Situație inedită la Stoina! La niciun an de la preluarea primăriei, viceprimarul cu atribuții de primar a pierdut, miercuri, definitiv lupta cu ANI. Ionescu Gheorghe-Cristian s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 27 septembrie 2013 ,,întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de membru în cadrul Consiliului de administrație al Liceului Tehnologic Stoina”. Acesta i-a luat locul primăriței Ioana Bușe, care și-a pierdut mandatul fiind condamnată la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare, într-un dosar care a vizat acordarea ilegală de subvenţii agricole.
Consiliul Local Stoina va trebui să aleagă un nou vicperimar cu atribuții de primar. ,,În asemenea situații, competența punerii în aplicare a raportului ANI și încetarea demnității publice de consilier și, în acest caz, de viceprimar aparține Consiliului Local Stoina. Așteptăm comunicarea Agenției Naționale de Integritate, care în mod normal trebuie să ajungă la Consiliul Local, și vom urmări punerea în aplicare a acesteia. După ce va fi înștiințat de ANI, Consiliul Local va proceda la vacantarea funcției de consilier local și implicit cea de viceprimar și va proceda la validarea supleantului de pe lista partidului pe care a fost ales actualul viceprimar, urmând să-și aleagă un nou viceprimar cu atribuții de primar din rândul consilierilor”, a declarat Liviu Diaconescu, șeful Serviciului Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here