Previziuni despre prezidențiale! – Morega: ,,Românii oferă al doilea mandat președintelui în funcție! Au făcut-o cu Iliescu, Băsescu și urmează să o facă și cu Iohannis”

578

Președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, Dan Morega, crede că Iohannis are cele mai mari șanse să prindă al doilea mandat de președinte al României, asta urmare a structurilor din teritoriu și a obișnuinței românilor de a oferi încă un mandat celor aflați în funcții. În turul al doilea, Morega o vede pe Dăncilă, dar și pe Diaconu, chiar dacă ultimul nu e susținut de cele două partide care s-au angajat să facă asta.

,,Nu numai în Gorj, ci și în toată țara campania pentru alegerile prezidențiale este foarte liniștită. Nu a mai văzut niciodată o astfel de campanie în teritoriu. Dacă este să mă refer la prezentarea campaniei în mass-media, se vede că presa a făcut un pas înapoi de cum era înainte, nu vedem dezbateri, nu vedem răspunsuri și nu vedem imagine făcută de acești candidați la prezidențiale. Mircea Diaconu face campanie, merge în teritoriu, și nu e ajutat decât de el însuși. Dacă Pro România și ALDE ar fi pus umărul la muncă acest candidat era pe locul întâi”, a declarat, ieri, Morega. ,,Iohannis se bazează pe partid, pe structurile PNL, are fostele organizații PDL și cele PNL care au fuzionat. Iohannis are aceste avantaje, are structuri de partid și, de regulă, românul îl votează la al doilea mandat pe cel care a mai fost. Vedeți cazul lui Iliescu, Băsescu… dar s-ar putea să aibă în turul doi ceva cutremure. Dăncilă nu va ajunge președinte deși poate ajunge în turul doi, pentru că golește tot ce găsește în visteria țării, acum. Se poate confrunta însă cu Diaconu, că de Barna nici vorbă”, a precizat președintele IAIPP, care crede că Viorica Dăncilă nu merită președinția.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here