Prevenirea şi combaterea violenţei în familie, în atenţia Echipei Intersectoriale

456

Joi, 20.11.2014, începând cu ora 13:00 a avut loc, în sala D a Consiliului Judeţean Gorj, şedinţa lunară a Echipei Intersectorială Locală cu atribuţii în prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi a exploatării prin muncă a copilului. Echipa şi-a îndreptat iniţiativele către mai multe categorii de beneficiari.

Echipa Intersectorială Locală este un grup de iniţiativă constituit la nivel judeţean începând din anul 2007.
În anul 2013, E.I.L. a început să funcţioneze în baza hotărârii Consiliului Judeţean Gorj, iar din structura ei fac parte 20 de membrii: 14 instituţii publice cu atribuţii în domeniu şi 6 ONG-uri.
Activitatea Echipei este structurată pe două mari componente: cea de prevenire (prin conferinţe, campanii, seminarii, ateliere de lucru, sesiuni de informare etc.) şi cea de combatere (analizând punctual fiecare caz astfel încât modalitatea de intervenţie să fie în acord cu nevoia victimei).
În cadrul acţiunilor de prevenire Echipa şi-a îndreptat iniţiativele către mai multe categorii de beneficiari: copii, tineri, părinţi, deţinuţi, romi, copii şi tineri aflaţi în sistemul de protecţia copilului, tineri care au părăsit sistemul de protecţie a copilului, femei dar şi specialişti care au atribuţii în problematica violenţei în familie şi a exploatării prin muncă.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here