Președintele și prim-vicepreședinte Organizației de Femei a PNL Gorj, în Republica Moldova!

4200

Irina Cojocaru, primarul liberal al comunei Bumbești Pițic, totodată președinte a Organizației de Femei a PNL Gorj, și prim-vicepreședinte aceleiași structuri politice liberale, medicul Andrea Pîrvulescu, au fost prezente ieri în Republica Moldova. De altfel, țara vecină a găzduit un eveniment important, organizat de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, intitulat ,,Femei pentru Securitate”.

Evenimentul reprezintă o platformă pentru femeile din Republica Moldova și România unde să discute despre securitate și să identifice forme de colaborare. Maia Sandu, șefa Statului, a participat la acest eveniment, aflat la a doua ediție.
„În aceste vremuri complicate, când riscurile de securitate au crescut exponențial, femeile din regiunea noastră sunt în prima linie pentru a oferi siguranță și a proteja pacea în țară, în localitate, la locul de muncă, iar în Ucraina chiar și pe front”, a menționat șefa statului moldovean, în mesajul său.
Președinta Maia Sandu a subliniat că acum femeile se implică tot mai mult în viața publică. În Parlament, femeile reprezintă 40% – un număr record în istoria Republicii Moldova. Mai multe ministere importante sunt conduse de femei. Femeile conduc un sfert din localitățile din țară.
Din această toamnă, va fi aplicată pentru prima oară cota minimă de reprezentare de 40% pentru femei și bărbați și la alegerile locale, în etapa de întocmire a listelor de candidați.
A.S.

2 COMENTARII

  1. Fără a fi misogin, ba din contră susțin promovarea femeilor, însă nu pot fi de acord cu astfel de selfiuri gen weber,c.popescu,romanescu, făcute de femei. Că masculii aia se dau rotunzi precum dovleacul,rânjind să li se vadă dantura și costumele de firmă,pozând electoral, atrăgând astfel antipatia oamenilor este alegerea lor. Femeile trebuie promovate pentru calitățile și profesionalismul lor și nu pentru dat din coate precum unii inși masculi ajunși în funcții doar pe criteriul P.C.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here