Președintele FABCR: Actualul sistem sanitar este într-o comă profundă

520

Președintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABCR), Cezar Irimia, a fost prezent, la începutul săptămânii, la Târgu-Jiu. Acesta a participat la o serie de acțiuni, organizate de Asociația Română de Oncologie ,,Sfânta Ana”, în perioada 31 martie – 02 aprilie 2019, sub genericul ,,Accesul universal la sănătate a pacienților oncologici”. În cadrul întâlnirilor președintele FABCR a declarat că actualul sistem sanitar este într-o comă profundă.
„Președintele Federației Asociației Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, a declarat că actualul sistem sanitar este într-o comă profundă, principalele probleme fiind subfinanțarea sistemului sanitar, precum și neactualizarea la timp a listelor cu medicamente inovative care ar salva viața pacienților. Avocatul Dan Cimpoeru a prezentat pacienților noutățile legislative în domeniu și a răspuns întrebărilor legate de malpraxis”, a declarat Bogdana Păsculescu, președintele AROSA. La eveniment au fost prezenți și pacienți oncologici, care au vorbit despre problemele cu care se confruntă.
„În data de 31 martie 2019, între orele 17.00 – 20.30, la Târgu-Jiu a avut loc o masă rotundă la care peste 40 de pacienți oncologici au prezentat problemele cu care se confruntă, printre acestea fiind încadrarea în grad de handicap al persoanelor bolnave de cancer, dar și acordarea conform legii a tuturor drepturilor copiilor bolnavi în mod unitar de către toate primăriile din țară, având în vedere că prevederile legale se aplică în primării în moduri diferite. Au fost prezenți de la București: Președintele Federației Asociației Bolnavilor de Cancer din România- Președinte Alianța Pacienților Cronici din România – Cezar Irimia – Conf. univ. Dr. Dan Cimpoeru, Facultatea de Administrație și Afaceri, Universitatea din București, avocat specializat în litigii de malpraxis și drepturile pacienților. Dintre parlamentarii gorjeni s-a arătat interesat de problemele bolnavilor de cancer, de rezolvarea acestora, fiind prezent alături de ei doar dl deputat Dan Vîlceanu, iar din partea autorităților: dl. Marcel Romanescu, Primarul Municipiului Târgu-Jiu, dl. Daniel Șurlea – președintele Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, dna Violeta Mogoș – directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Române de Oncologie ,,Sfânta Ana”.Programul a continuat și luni, cu vizitarea Secției de Oncologie și Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean Târgu-Jiu. În acest context a fost marcată astfel și Ziua Sănătății, care are loc pe 7 aprilie.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here