Preşedintele CNAS a discutat cu directorii spitalelor gorjene, la Târgu-Jiu

577

Cristian Buşoi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost prezent vineri, la Târgu-Jiu. Acesta a vizitat Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti şi a avut şi o întâlnire cu managerii unităţilor din judeţul nostru. Buşoi a spus că i se pare de neacceptat ca pacienţii internaţi în spitalele din România să fie nevoiţi să îşi cumpere anumite medicamente.

Cristian Buşoi s-a deplasat în Gorj la sfârşitul săptămânii trecute unde a avut posibilitatea să vadă cum se prezintă un spital, dar şi să discute cu directorii unităţilor sanitare din judeţul nostru. Buşoi nu a fost deloc impresionat să vadă că pacienţii îşi cumpără medicamente în timpul spitalizării. Acesta le-a transmis managerilor de unităţi spitaliceşti să găsească soluţii pentru a rezolva această problemă. „Personal, cred că acest fenomen nu este de acceptat. Nu avem în acest moment în contractul cadru o sancţiune pentru acest lucru, dar am spus public şi de câte ori m-am întâlnit cu managerii de spitale, că fac un apel, îi rog, ştiu că au multe constrângeri bugetare, ştiu că România nu-şi permite să acopere toate costurile sistemului de sănătate, că încă avem un sistem subfinanţat, că încă nu acoperim toate prestaţiile medicale ale spitalelor, dar să încerce să găsească soluţii pentru a nu-i mai pune pe pacienţi în situaţia de a-şi cumpăra medicamente. Poate se reorganizează cu personalul, dacă pot, cu cel administrativ, nu cel medical, poate mai reduc din costuri la alte servicii, fiecare să încerce să găsească soluţii. Nu mi se pare normal să fie nevoiţi să îşi cumpere medicamente. Nu vă pot spune momentul în care spitalele vor avea suficienţi bani şi vor fi organizate în aşa fel încât să nu mai existe aceste fenomen’, a declarat preşedintele CNAS.
Preşedintele CNAS a mers vineri într-o vizită de lucru la Spitalul de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, unde pacienţii s-au plâns de faptul că sunt nevoiţi să îşi cumpere din banii proprii medicamente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here