Preşedintele ALDE, la Gorj: ,,România are nevoie de oameni cu experienţă şi curaj care să reprezinte cu demnitate interesele ţării”

1667

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a participat, vineri, la evenimentul de lansare a candidaţilor ALDE pentru Parlamentul European din judeţul Gorj. Alături de liderul ALDE s-au mai aflat secretarul general ALDE Daniel Chiţoiu, preşedintele ALDE Giurgiu Toma Petcu, preşedintele ALDE Dolj Ion Cupă, precum şi candidaţii pentru Parlamentul European, prof. univ. dr. Daniel Barbu şi deputatul Andrei Gerea.

Călin Popescu – Tăriceanu, preşedintele ALDE, le-a transmis membrilor ALDE Gorj, prezenţi la eveniment, că România are nevoie de oameni cu experienţă şi curaj care să reprezinte cu demnitate interesele ţării noastre şi ale cetăţenilor români, atât din ţară, cât şi din străinătate.
Liderul ALDE le-a spus membrilor filialei Gorj că România s-a schimbat în bine în cei peste 10 ani de apartenenţă la Uniunea Europeană. În ceea ce priveşte activitatea ALDE la guvernare, Tăriceanu a arătat că, în cei doi ani de când actuala coaliţie se află la guvernare, au fost luate măsuri economice benefice, care s-au resimţit şi în creşterea veniturilor cetăţenilor. Liderul ALDE a subliniat că salariile medicilor au crescut pentru ca medicii să nu mai plece din ţară, iar procesul de majorare a pensiilor va continua. “Aceasta este politica pe care o face ALDE, una în interesul cetăţenilor. Îi rog pe colegii care vor merge în Parlamentul European să spună că România este o ţară demnă, care asigură prosperitatea cetăţenilor ei”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Se cere rezultat bun la europarlamentare!
Preşedintele ALDE le-a mai spus membrilor prezenţi că, pentru a avea rezultatele dorite în viitoarele alegeri, trebuie sa obţină un rezultat bun la alegerile pentru Parlamentul European. Potrivit lui Călin Popescu-Tăriceanu, alegerile pentru Parlamentul European vor fi o trambulină pentru următoarele alegeri. În cadrul intervenţiilor avute, liderii ALDE au spus că România trebuie să fie reprezentată de persoane preocupate, în primul rând, de apărarea intereselor propriilor cetăţeni, de promovarea şi de susţinerea intereselor ţării.
Secretarul general al ALDE Daniel Chiţoiu, le-a spus, în schimb, membrilor partidului că este mândru să vadă o sală cu peste 1300 de membri şi susţinători ai ALDE. Daniel Chiţoiu a subliniat că este plăcut surprins de modul în care ALDE Gorj s-a organizat, având în vedere că această întâlnire a fost realizată în doar două zile. ,,Asta demonstrează forţa filialei ALDE Gorj. Sunt mândru că sunteţi una dintre cele mai puternice filiale pe care le avem”, a afirmat secretarul general al ALDE.
Chiţoiu a adăugat că ALDE are lista cu cei mai buni candidaţi dintre toate partidele, oameni cu un CV politic de excepţie, oameni care au lăsat ceva în urma lor: ,,Ei ne reprezintă în Europa. Ne reprezintă atât pe noi, cât şi pe români în Europa. Vă rog ca atunci când mergeţi şi vorbiţi cu oamenii să le spuneţi cine sunt candidaţii noştri”.
La rândul său, profesorul Daniel Barbu a subliniat că este liberal de când a început să gândească cu propria minte: ,,Sunt membru fondator al ALDE şi candidat la alegerile europene din 26 mai”. ,,Ca să vă spun în trei cuvinte ce vreau să fac, o să vă spun simplu că voi urma pilda a trei mari gorjeni care au fost deopotrivă români şi europeni. Primul este Gheorghe Tătărescu, care publică prima teză din lume despre dreptul electoral. A fost unul dintre cei mai performanţi prim-miniştri. Evident, liberal. Tot el a invitat un alt gorjean aici, la Târgu Jiu, să construiască un memorial dedicat ostaşilor căzuţi în marele război, pe Constantin Brâncuşi. Brâncuşi a fost cel mai european dintre români, cel mai român dintre europenii la care ne putem gândi. Al treilea exemplu, este din zilele noastre. Am auzit, nu credeam, acum am văzut cu ochii mei. Este vorba despre colegul nostru Robert Filip. Acum nici măcar trei ani de zile a devenit primar peste un oraş trist, o rămăşiţă a industriei socialiste, iar într-un răgaz incredibil de scurt l-a transformat prin fonduri structurale într-unul dintre cele mai dinamice oraşe din ţară, un oraş european acum, Rovinari”, a spus Daniel Barbu.
Candidatul ALDE pentru Parlamentul European a adăugat că trebuie ,,să fim în acelaşi timp şi români şi europeni, cele două identităţi nu se exclud, ele nu se pun în valoare decât împreună”.
Potrivit profesorului Barbu, ,,nu putem fi buni europeni decât dacă suntem buni români”.

Miză importantă
Vicepreşedintele ALDE şi candidat pentru Parlamentul European, Andrei Gerea, a declarat că miza alegerilor pentru Parlamentul European este una extrem de importantă pentru români. ,,Trebuie să ştim că de rezultatul care va rezulta la aceste alegeri europene depinde viitorul nostru al tuturor. Ce ar însemna ca unii care nu ţin cu românii să pună mâna pe putere?”, a întrebat retoric Andrei Gerea. Acesta a adăugat că, ,,în timp ce noi în ţară măream salarii, atrăgeam fonduri europene, unii reprezentanţi ai opoziţiei minţeau că românii fură, că sunt corupţi, că românii nu merită să facă parte din Schengen”. Vicepreşedintele ALDE a concluzionat că ,,trebuie să trimitem în Parlamentul European oameni demni, care respectă România”.
În cadrul deplasării, liderii ALDE au vizitat, la Rovinari, împreună cu primarul ALDE Robert Filip, fabrica Moveos şi şantierul fabricii Autoliv.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here