Premierul i-a solicitat ministrului Cuc să-l demită pe Narcis Neaga

399

Premierul României, Viorica Dăncilă, i-a cerut ministrului Cuc să îl demită pe Narcis Neaga, șeful CNAIR. Premierul este nemulțumit de ritmul lucrărilor și de ,,dezinformarea” lui Neaga cu privire la Autostrada Lugoj-Deva.

Conform unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiţii în infrastructura de transport. Astfel, premierul a solicitat explicaţii cu privire la întârzierile de proiectare şi execuţie pentru tronsoanele 2 şi 3 ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti, precum şi la întârzierea lansării procedurii de execuţie pentru tronsonul 4 al aceluiaşi proiect. Totodată, şeful Executivului a cerut să-i fie prezentate explicaţii cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitaţie pentru execuţia secţiunilor 3 şi 4 din Drumul expres Piteşti-Craiova, ca urmare a contestării procedurilor iniţiale.
„În acelaşi timp, prim-ministrul şi-a exprimat ferm nemulţumirea legată de faptul că actuala conducere a Companiei Naţionale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dezinformat în legătură cu stadiul lucrărilor pentru loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deva, asumate a fi finalizate la sfârşitul anului 2018”, precizează sursa citată. „În urma analizei din care au rezultat întârzieri nejustificate şi un slab management al conducerii CNAIR în implementarea proiectelor de infrastructură de transport şi având în vedere determinarea Guvernului de a nu mai admite întârzieri în realizarea investiţiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcţia de director general interimar al CNAIR”, se mai arată în comunicat. Gorjeanul Narcis Neaga a fost numit director general interimar al CNAIR în mai 2018, la mai bine de doi ani după ce fusese demis din această funcţie, în timpul Guvernului Cioloş, din cauza că era acuzat de abuz în serviciu de procurorii DNA. DNA a clasat în februarie 2018 dosarul în care era cercetat Neaga, pe motiv că fapta de care era acuzat nu mai figura în legea penală, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale a României.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here