Pregătiri în unitățile de învățământ din Târgu-Jiu pentru debutul noului an școlar

1368

Anul școlar 2019-2020 va începe în doar câteva săptămâni, motiv pentru care, municipalitatea târgujiană a decis grăbirea lucrărilor de investiții, precum și a celor de reparații în mai multe unități de învățământ din oraș.

,,Ne apropiem cu pași repezi de începerea anului școlar, motiv pentru care am accelerat lucrările la unitățile de învățământ din municipiu. Avem investiții, unele deja finalizate, altele în curs de finalizare, dar și o serie de lucrări de reparații de la grădinițe și până la colegii. În această perioadă se recepționează deja lucrările de la Grupul Școlar Auto <> unde au fost amenajate atelierele. Aici am reabilitat și modernizat clădirea în care funcționează trei săli de atelier cu dotările aferente. Investiția a mai cuprins și o sală de gimnastică. La Grupul Școlar Bârsești sunt în curs de finalizare lucrările de reabilitare a corpului D al unității. Au demarat și lucrările de la Grădinița nr. 11 de pe strada 1 Mai Vest, amenajată în fosta centrală termică din zonă, un obiectiv foarte important pentru care costurile se ridică la 1,2 milioane de lei. Am lăsat la sfârșit una dintre cele mai importante investiții. Este vorba despre Școala Generală <<Sfântul Nicolae>>, acolo unde am extins clădirea principală, adăugând încă un etaj. Capacitatea acestei unități de învățământ se mărește, astfel, cu încă 6 săli de clasă, plus spațiile conexe. Aceste noi săli de clasă vor fi gata până la începerea anului școlar, unitatea urmând să devină una dintre cele mai moderne instituții de învățământ gimnazial din municipiu”, a declarat edilul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.
Aproximativ 5,8 milioane de lei s-au investit în aceste lucrări, pe lângă care a mai fost alocat aproape un milion de lei pentru lucrări de reparații, finisaje interioare, înlocuire tâmplărie, amenajare de grupuri sanitare, hidroizolații, dar și pentru mobilier. Este vorba de Grădinița nr. 9, Grădinița ,,Lumea Copiilor”, Grădinița ,,Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială ,,Pompiliu Margea”, Școala Gimnazială ,,Voievod Litovoi”, Colegiul Tehnic nr.2, Liceul Tehnologic Bârsești, Colegiul Tehnic ,,Henry Coandă”, Colegiul Auto ,,Traian Vuia”, Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Magheru”, Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu”, Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială ,,Alexandru Ștefulescu”, Școala Gimnazială ,,Constantin Savoiu” și Creșa nr. 2.
,,Nu ne oprim aici. Urmează și alte unități de învățământ pentru care avem prevăzute investiții importante, în așa fel încât toate instituțiile de acest gen din municipiul Târgu- Jiu să fie modernizate și dotate cu tot ceea ce este necesar. Învățământul constituie o prioritate pentru mine și continuăm să investim în tineri pentru că ei sunt viitorul acestui oraș.Îmi doresc să avem un învățământ de calitate la Târgu-Jiu, iar asta înseamnă, în primul rând, unități de învățământ moderne, dotate la cele mai noi standarde”, a precizat Marcel Romanescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here