Prefectura nu se bagă în scandalul Ciocea-PSD

859

PSD Gorj vrea cu tot dinadinsul să-l înlăture pe Ion Ciocea din fruntea Primăriei Bustuchin. Asta după ce edilul a candidat ca independent la alegerile parlamentare din 2016, iar între timp a susținut ALDE la europarlamentarele din primăvară.
PSD a cerut Instituției Prefectului Gorj să ia măsuri și să-l revoce pe Ciocea din funcție, motivând că acesta a rămas fără sprijin politic. Primarul nu s-a lăsat mai prejos și a acționat PSD în judecată.
Tribunalul Gorj i-a admis cererea și a dispus „suspendarea executării actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr. 3/20.06.2019 adoptată în şedinţa Conferinţei Extraordinare a PSD Gorj până la pronunţarea instanţei de fond cu privire la anularea actului administrativ atacat”.
Situația fiind încâlcită, Prefectura Gorj a decis să aștepte o decizie definitivă din partea instanței. „Având în vedere litigiul dintre domnul primar de la Bustuchin și PSD, litigiu în care Instituția Prefectului nu este parte, dar în care s-a pronunțat o soluție executorie, de suspendare a deciziei partidului, prin care se statuase că dumnealui are calitatea de demisionar, ca urmare a participării la alegerile din 2016, ca independent, suntem în imposibilitatea luării unei decizii, în sensul de a se emite un ordin (n.r. de încetare a mandatului). Vom aștepta soluționarea definitivă a procesului respectiv la Curtea de Apel Craiova și vom decide în consecință, în funcție de decizia instanței”, a transmis Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here