Prefectura Gorj taie salariile capilor Primăriei Peştişani

70

Instituţia Prefectului Judeţului Gorj a acţionat în judecată în luna mai Consiliul Local Peştişani, contestând astfel o hotărâre a acestui for comunal de conducere prin care s-a stabilit ca membrilor care fac parte din comisia de fond funciar să li se majoreze salariul cu 50%. Din comisia aceasta fac parte atât primarul Florin Pavel, viceprimarul Ilie Fuiorea, dar şi unii angajaţi ai biroului agricol din Primăria Peştişani.

Printr-o hotărâre de Consiliu Local Peştişani, dată la şedinţa din luna aprilie, membrilor comisiei de fond funciar, şapte la număr, care funcţionează în cadrul instituţiei publice, li s-au majorat salariile cu 50%. Asta numai pentru că respectivii fac parte din acest for, deoarece nu se poate spune că această comisie are rezultate notabile în ceea ce priveşte eliberarea titlurilor de proprietate ori în rezolvarea problemelor cetăţenilor la acest capitol.
Primarul şi viceprimarul localităţii, primul cu o condamnare la activ, încă nedefinitivă sentintace-i drept, sunt doi dintre funcţionarii care au beneficiat de această facilitate financiară, ajunsă însă pe masa prefectului Alin Văcaru.
Asta după ce hotărârea în cauză a fost votată de nouă din cei treisprezece consilieri locali. Unul dintre aleşi, Constantin Fuiorea, a contestat hotărârea la primărie, după şedinţa de CL.
Consilierul PRM susţine că a făcut asta fiind nemulţumit că textul de lege le-ar fi permis membrilor comisiei o majorare de până la 50%, dar aceştia au cerut maximul admis, în condiţiile în care forul în cauză nu a eliberat titluri de proprietate în procent mai mare de 18-20% în ultimii ani.

Hotărâre ilegală!
Prefectul, prin juriştii instituţiei, a acţionat Consiliul Local Peştişani în judecată, cu două luni în urmă, solicitând astfel anularea acestei hotărâri. Dosarul cu nr.2907/95/2015 va avea un prim termen la instanţă pe 29 septembrie, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.
primaria_pestisani inscriptFuiorea speră ca demersul Prefecturii să fie acceptat şi aprobat de instanţă, iar membrilor comisiei de fond funciar să le fie tăiat acest spor.
De altfel, aleşii i-au taxat dur pe toţi funcţionarii publici ai primăriei după aprobarea creşterii de 50% pentru comisia de fond funciar, hotărând la ultima şedinţă ca salariile angajaţilor instituţiei să fie majorate cu doar un procent, deşi legea ar fi permis o majorare de până la 12%.
Anamaria Stoica

 

2 COMENTARII

  1. Bravo nea Florica esti cel mai tare consiler . PRMul e pe primul loc la Pestisani fiindca are deja 4 consilieri . La puscarie cu hoti . Esti cel mai bun de primar .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here