Prefectura Gorj a pierdut 185 de procese

101

masiniInstituţia Prefectului – Judeţul Gorj a pierdut din 2008 şi până în prezent un număr de 185 de procese din cele 900 aflate pe rolul instanţelor de judecată, pentru taxa de primă înmatriculare. Potrivit Alinei Iordăchescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj, din anul 2008 şi până la finele lunii ianuarie, pe rolul instanţelor de judecată erau un număr de 900 de cauze ce fac obiectul

 

obligatoriu al Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, la înmatricularea autovehiculelor fără plata taxei de poluare.

„Pentru 376 de sentinţe a fost declarat recurs, 185 au fost admise, iar restul se află în diverse stadii procesuale”, a precizat reprezentanta Prefecturii Gorj. Aceasta a menţionat că au existat şi gorjeni care au apelat la instanţă şi au dat statul în judecată înainte de a-şi plăti taxa de primă înmatriculare, astfel neplătind nimic şi aşteptând până la pronunţarea sentinţei favorabile a instanţei de judecată. Numărul acestor conducători auto care şi-au înmatriculat maşinile fără taxă în baza hotărârilor judecătoreşti definitive şi executorii este de 283.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here