Prefecții și subprefecții, schimbați în 48 de ore. Urmează evaluarea șefilor de instituții!

1338

Toți prefecții și subprefecții vor fi schimbați în 48 de ore de la învestirea Guvernului Orban. Anunțul a fost făcut de către prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan. Ulterior acestui demers, va începe evaluarea șefilor instituțiilor deconcentrate.
„În secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban și echipa domniei sale, cred că, sper din tot sufletul să nu treacă (…) mai mult de 48 de ore pentru a schimba toți prefecți și subprefecții, după care să evalueze fiecare șef de deconcentrate, pentru că puterea PSD este periculoasă tocmai prin această încrengătură pe care o au la nivelul tuturor instituțiilor statului’, a spus Rareș Bogdan, la o conferință de presă susținută la Caracal.
În plus, se va face „audit” în fiecare instituție publică și vor fi păstrați doar oamenii competenți. „Ca să fie lucrurile extrem de clare: vom face audit în fiecare instituție, în fiecare companie a statului, în fiecare minister, în fiecare instituție din subordine și vom vedea exact competențele și modul în care acești oameni au fost promovați și modul în care acești oameni au fost angajați. Vom face mai mult o redistribuire, pentru că sunt instituții în statul român unde este penurie de personal, unde e nevoie de angajați, și alte instituții supraîncărcate”, a mai punctat Rareș Bogdan.
La sfârșitul lunii august, Cristinel Rujan a fost învestit în funcția de prefect de Gorj, după ce Ciprian Florescu a fost promovat secretar de stat.
Rujan face echipă cu subprefectul Sorin Arjoca, numit în funcție din iunie 2014.
Arjoca ocupă pentru a treia oară această funcție de demnitate publică.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here