Ingrediente:
– 200 g griş
– 100 g făină
– 200 g zahăr
– 100 ml ulei
– 250 ml apă minerală
– 1 ½ linguriţă praf de copt
– 50 g nuci mărunţite
– 2 linguriţe seminţe de susan
– coaja rasă de la o portocală
Preparare:
Mixăm apa cu zahărul până când acesta se topeşte. Într-un castron, amestecăm ingredientele solide (grişul, făină, praful de copt, zahărul vanilat, coaja de portocală). Peste acest amestec turnăm amestecul de zahăr şi apa. Mixăm bine. Adăugăm şi uleiul (ca la maioneză). Omogenizăm bine. Ungem şi tapetăm un vas care merge la cuptor şi turnăm compoziţia obţinută. Punem nuca pe toată suprafaţa şi presărăm şi seminţele de susan.
Dăm la cuptorul preîncălzit înainte, la foc potrivit (180 grade) pentru 40 – 45 de minute până când se rumeneşte puţin pe deasupra. Se lasă să se răcească bine, apoi se porţionează după dorinţă.