Postul de șef al Direcției de Legislație și Guvernanță Corporativă se joacă direct pe masa Directoratului CEO!

1774

Daniela Șerban și Laura Manea sunt cele două salariate ale CE Oltenia, vehiculate pentru ocuparea postului de director al Direcției de Legislație și Guvernanță Corporativă a Complexului Energetic Oltenia, ocupat în interimat de prima dintre acestea. Șerban, fostă strungăriță și apoi absolventă de nota 6.00 a unei facultăți private de Drept, a fost pusă la coordonarea Direcției, imediat după destituirea Dorinei Jianu, asta însă fără o decizie a Directoratului și fără concurs. Vorbim despre o Direcție ,,mamut”, care are în subordine un Departament, opt Servicii și Birouri, și chiar un birou de traducători autorizați, într-un cuvânt 48 de salariați. Doi dintre membri Directoratului, Bălășoiu și Dan Vasile, nu ar ascunde că o susțin pentru această funcție pe Laura Manea, revenită în vara anului trecut în CEO, printr-o sentință judecătorească, într-un litigiu cu compania care o dăduse afară. Restul membrilor o vor însă pe Șerban.

În loc să organizeze un concurs pentru ocuparea postului vacant de Director al Direcției de Legislație și Guvernanță Corporativă, Directoratul CEO acceptă să facă parti-pris-uri pentru numirea unei candidate, deloc potrivite pentru funcția respectivă. În prezent, Directoratul este împărțit între două femei, mai exact între dorința unora de promovare pe această funcție a Danielei Șerban, fostă șefă a Departamentului Juridic al CEO, la importarea acesteia în companie de la Craiova via Bălășoiu, și cea de promovare a Laurei Manea și ea revenită, pe calea instanței, în CEO, la adresa acesteia existând acuzații legate de o pierdere de un milion de euro pentru companie, în baza unui proces pierdut cu sinistrații din Seciurile. Banii s-au obținut pe niște penalități de întârziere.
Manea are și ea doi susținători în Directorat, dar nici Șerban nu stă prea prost, chiar dacă CV-ul nu o recomandă pentru post.
Directoratul va decide în perioada următoare ce alegere va face, aceasta urmând să fie una proastă, care va alimenta nemulțumirile mocnite din executiv.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here