Poşta Română va încheia anul 2014 cu profit, după şase ani de pierderi

215

Compania Naţională Poşta Română va încheia acest an cu un profit de 65 milioane de lei, dupa sase ani de pierderi , a anuntat astazi ministrul pentru Societatea Informaţională, la conferinţa de presa dedicată lansării Poşta Română Broker de Asigurare.
„După pierderile din ultimii ani, Poşta Română va încheia anul 2014 cu un profit de 65 milioane de lei. La începutul anului, speram să încheiem pe zero, dar cifrele arată că managementul companiei şi-a făcut treaba”, a spus ministrul.
În perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi în fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an. Anul trecut, pierderile au atins 29,43 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1,15 miliarde de lei.
Prezent la eveniment, directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu, a spus că salariile angajaţilor companiei vor fi majorate, în medie, cu circa 100 lei brut.
„Vom înregistra la ITM în scurt timp un act adiţional la contractul colectiv de muncă. În medie, fiecare salariat al companiei va primi circa 100 lei brut la salariu, în medie. Este o investiţie a companiei în oameni, care vor fi astfel motivaţi să muncească mai bine, să fie mai productivi”, a spus Petrescu, precizând că majorarea salariilor este susţinută din profitul companiei, care a crescut în urma contractelor câştigate în ultima perioada.
Cu aproximativ 27.000 de salariaţi, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.687 de unităţi. Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here