Posibilă revizuire de pedeapsă în cazul Tudor

439
Tribunalul Gorj a luat în discuţie cererea de revizuire a pedepsei pe care a primit-o un gorjean acuzat de crimă şi care a făcut inclusiv greva foamei în spatele gratiilor pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

Ion Tudor Gheorghe a fost arestat şi eliberat, apoi rearestat, într-un caz care vizează uciderea unei bătrâne. El a fost reîncarcerat anul trecut în baza unei condamnări definitive de 23 de ani de închisoare. Bărbatul era de trei ani la muncă în Italia şi s-a predat carabinierilor, el declarând şi acum în faţa instanţei că nu a ştiut niciodată că a fost condamnat sau că nu ar fi trebuit să plece din ţară.

Ion Tudor Gheorghe a adresat numeroase memorii la diferite organisme şi instituţii, el explicând acum în faţa judecătorului de caz că nu i-au fost audiaţi doi martori. El a menţionat că niciodată nu s-a sustras anchetei, chiar dacă pentru asta a trebuit să stea după gratii mai mulţi ani de zile. Bărbatul susţine că în ziua în care s-a produs crima de care este acuzat, el era la Runcu şi ajuta la construirea unei case. Atât avocatul său, cât şi reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au cerut ataşarea dosarului de fond la dosarul de acum, procesul urmând să continue în următoarele luni la Târgu Jiu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here