Portret de candidat pentru Țicleni – Silviu Tudosie Sprînceană: Inginer în domeniul petrolier de 35 de ani, consilier local de 12 ani, fiu al orașului

4301

Crearea de noi locuri de muncă în orașul Țicleni este obiectivul principal al candidatului Partidului Mișcarea Populară Gorj, Silviu Tudosie Sprînceană, asta pentru că numeroși cetățeni ai localității lucrează în străinătate, deoarece acasă nu au serviciu. Nu este singurul aspect pe care îl vrea schimbat candidatul PMP, acesta spune că primăria are grave probleme la capitolul transparență, comunicare, proiecte cu fonduri europene și administrare a banului public. De asemenea, Sprînceană spune că o schimbare în bine a Țicleniului este dorită de majoritatea cetățenilor de bună-credință din oraș, oamenii dorind să vadă o administrație dispusă să muncească pentru localitate, iar funcționarii să fie, cu adevărat, la dispoziția localnicilor.

Extinderea rețelei de canalizare este un alt punct forte din proiectul de candidat al lui Silviu Tudosie Sprînceană, asta pentru că, în localitate, această utilitate este funcțională parțial. În opinia candidatului PMP, canalizarea este o urgență pentru oraș, cu atât mai mult cu cât cea existentă nu funcționează la parametrii. Un alt aspect de maximă urgență este curățarea subsolurilor de la blocurile de locuit din oraș, imobile unde există un adevărat focar de infecție care pune în pericol sănătatea locuitorilor, dar și confortul acestora. Curățeania orașului în permanență se află, de asemenea, în atenția candidatului PMP care propune electoratului 12 proiecte de maximă importanță, pe termen mediu și lung, care odată rezolvate ar putea schimba fața orașului, percepția cetățenilor față de administrația publică și o altă vizibilitate a localității la nivel județean.

Silviu Tudosie Sprînceană are 53 de ani, este căsătorit și are un băiat care a urmat profesia tatălui, fiind inginer în foraj extracție. Candidatul PMP susține cu mândrie că a reușit performanța de a-și ține fiul acasă, acesta lucrând în localitate, la fel ca și soția care muncește în același domeniu. Sprînceană spune că are soluția și pentru alte familii care își văd copiii doar de sărbători, asta deoarece respectivii au plecat în lumea largă pentru un loc de muncă, un venit sigur și o viață pe care, din păcate, nu și-o pot realiza stând acasă, în Țicleni. Problema localității o constituie locurile de muncă, deși orașul este unul de petroliști care a înflorit în anii trecuți până când a ajuns acum să semene cu o zonă defavorizată. Deși pare incredibil, orașul Țicleni are în subsol bogății, un zăcământ de țiței care ar putea să aducă aici noi investitori și mult mai mulți bani la bugetul localității. Din acest motiv, candidatul PMP spune că a identificat problema arzătoare a orașului: locurile de muncă. Problema identificată are și soluții care vor atrage după sine proiecte comunitare ce pot schimba viața locuitorilor și le poate oferi condiții veritabile de oraș, deoarece Țicleniul figurează astfel în documente, deși în fapt pare doar o comună mai mare.Utilitățile, canalizarea, în special, sunt alte probleme identificate de Sprînceană, ca și lipsa vieții sportive, culturale, a infrastructurii de calitate și a participării cetățenilor la viața publică.
La acest capitol, Sprînceană propune desfășurarea ședințelor lunare ale Consiliului Local în diverse zone ale orașului, în vederea asigurării participării cetățenilor la aceste întruniri în care se decide și soarta lor. În cadrul acestor ședințe publice, cetățenii pot vedea și capacitatea managerială a celor pe care i-au trimis atât la primărie, cât și în Consiliul Local. De asemenea, se poate vedea interesul aleșilor pentru rezolvarea problemelor comunității, dincolo de parti-pris-urile politice, ori decise de interese personale sau de grup.De altfel, candidatul PMP vine în fața cetățenilor cu un program axat pe 12 puncte și cu o echipă de oameni bine pregătiți, fii ai localității, cu integritate morală și fără antecedente penale. Munca sa în Consiliul Local Țicleni din ultimii ani i-a demonstrat candidatului că fără o echipă puternică și competentă, proiectele cu adevărat importante pentru comunitate nu au nicio șansă să devină reale. ,,Îmi doresc ca și cetățenii din Țicleni, care vor merge pe 27 septembrie la urne, să o facă conștienți că este nevoie de un suflu nou la primărie, de noi consilieri locali, de persoane implicate, dornice să schimbe lucrurile nefuncționale din acest oraș. Vreau să știe, de asemenea, că sunt născut și crescut în această localitate, că mă trag dintr-o familie care a trăit tot aici și că îmi doresc ce este mai bun pentru Țicleni. Nu vreau să ajung la primărie, deoarece nu am un serviciu, ori vreau să mă îmbogățesc! Nu vreau să ajung primar pentru a le oferi un loc de muncă celor apropiați sau membrilor familiei mele! Nu vreau să ajung la primărie nici pentru că am firme care vor să se înfrupte din banul public, realizând lucrări de mântuială care ajung apoi să fie sancționate de autorități. Îmi doresc doar să urc într-o poziție în care să pot doar să fiu lăsat să demonstrez că sunt un om ambițios, profesionist, dedicat și interesat de binele acestei comunități. CV-ul meu profesional arată că mi-am îndeplinit întotdeauna proiectele, că nu am lăsat pe nimeni în urmă și că, înainte de orice, sunt om. Nu trebuie să spun că am ajutat cetățeni ai acestui oraș, asta deoarece ceea ce am făcut nu a avut la bază un interes personal, ci doar nevoia de a-mi sprijini semenii. Le mulțumesc de pe acum celor care au încredere că nu voi dezamăgi și că o schimbare în bine este mai mult decât necesară pentru un oraș care nu își mai permite să piardă alți 4 ani fără un progres vizibil”, a declarat Silviu Tudosie Sprînceană, candidat PMP la Primăria Țicleni.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here