Portret de candidat pentru Târgu-Jiu! – Luminița Georgeta Popescu, fost rector UCB, doctor în Inginerie electrică, medaliat cu aur pentru inventică. ,,Eu nu promit, eu vreau să fac!”

3728

Luminița Georgeta Popescu, candidat Pro România la primăria municipiului, spune că este pregătită să transforme Târgu-Jiul în cel mai frumos oraș din România! Misiunea este grea, dar nu imposibilă, susține singura femeie care și-a anunțat intrarea în cursa electorală pentru fotoliul de primar al municipiului. Cert este că, Luminița Georgeta Popescu a reușit să atragă, în scurt timp, atenția și simpatia electoratului din municipiul Târgu-Jiu, dar și multă susținere din mediul privat.

Candidata a oferit, în acest context, un scurt interviu publicației Gorjeanul, explicând motivația sa de a se lupta electoral pentru cea mai importantă primărie din județul Gorj, arătând, în același timp și că lipsa sa de experiență politică poate fi un atuu într-o cursă în care cel mai bun proiect pentru Târgu-Jiu și capacitatea de a-l implementa ar trebui să câștige voturi.

Reporter: Ce înseamnă pentru dumneavoastră această candidatură?
Luminița Georgeta Popescu: ,,Îmi asum o mare responsabilitate cu această candidatură, sunt foarte conștientă de asta, dar, cred cu tărie că omul poate face funcția, nu funcția face omul. Mai mult, proiectul meu pentru Târgu-Jiu nu este irealizabil, adică nu am așternut pe hârtie niște lucruri care dau bine la electoral, ci idei care pot fi puse în practică. Aceasta cu atât mai mult, cu cât multe din probleme cu care se confruntă orașul necesită soluții inovative pe care cercetarea științifică le poate furniza. Cunosc, apoi, că Târgu-Jiul merită mai mult, iar transformarea lui într-un oraș frumos, va trage după sine și transformarea lui într-un oraș smart, practic și atractiv pentru turiști. Avem ce arăta, avem ce oferi, doar că ambalajul nu este cel potrivit. Eu știu că pot, pentru că am demonstrat asta în activitatea mea profesională. Nu am abandonat niciun proiect, chiar dacă, pe parcurs, multe dintre acestea au părut greu de finalizat. Văd munca mea la Primăria Târgu-Jiu similară cu cea pe care o exercit în mediul universitar, astfel dacă ești motivat și crezi în proiectul tău, îl și realizezi. Pe aceste considerente am acceptat această provocare și vă spun sincer, eu nu promit, eu vreau să fac!

Rep.: Cum credeți că ar trebui să vă vadă cetățenii municipiului?
Luminița Georgeta Popescu: Mi-aș dori să mă vadă exact așa cum sunt, un om la fel ca ei, care trăiește în acest oraș, Târgu-Jiu. Un simplu cetățean care se lovește de aceleași probleme, zilnic, periodic …, care se bucură de nou, de frumos și care se întristează și este dezamăgit atunci când i s-a promis și nu a primit. Ar fi pentru mine un lucru important ca oamenii să știe măcar că îmi doresc, la fel ca ei, ca orașul meu, al nostru, să fie cel mai frumos, și că îmi doresc să mă mândresc cu infrastructura modernă din municipiul reședință de județ, cu parcările suficiente și inteligente, cu un trafic civilizat, cu locuințe noi, cu oameni zâmbitori, cu viață culturală și sportivă bogată, cu străzile pline de tineri și cu antreprenori competitivi și ingenioși care ne scot din anonimat. Din păcate, până acum nu ne-am putut lăuda cu asta, dar, chiar îmi doresc ca într-o bună zi, să am ocazia să arăt lumii că Târgu-Jiul este un oraș de cinci stele.

Rep.: Ce loc ocupă dezvoltarea turismului în proiectul dumneavoastră pentru Târgu-Jiu?
Luminița Georgeta Popescu: Cred în dezvoltarea turismului ca sursă de bunăstare și prosperitate pentru locuitorii orașului, motiv pentru care i-am oferit un loc important în proiectul meu pentru Târgu-Jiu. Vreau să subliniez că, investițiile majore ale orașului, pe care eu le-am revăzut în proiect nu se vor realiza cu bani din bugetul primăriei, ci intenția mea este de a absorvi bani europeni, disponibili pe toate programele operaționale sectoriale, sau pe alte instrumente financiare care vor fi disponibile. Astfel, atragerea de fonduri pentru dezvoltarea municipiului reprezintă un alt punct important din proiectul meu, ca și altele pe care le voi dezvălui pe parcurs.

Rep.: Sunteți la prima experiență politică. De ce Pro România?
Luminița Georgeta Popescu: Nu am mai făcut politică, iar pentru contracandidații mei poate părea asta o vulnerabilitate, ca și faptul că sunt femeie … Eu vă spun însă că lipsa mea de experiență politică nu este un neajuns, ci este un atuu. Nu vreau să fac politică așa cum s-a făcut aceasta până acum. Oamenii vor altceva, au obosit de-atâta așteptare și și-au pierdut speranța. Cred cu tărie că târgujienii nu au nevoie de un politician la primărie, au nevoie de un manager, de un profesionist capabil să le rezolve problemele, de un om pregătit să vadă unde sunt deficiențe și să le remedieze, de un primar capabil să lucreze pentru ei.
Eu pot să fiu un astfel de primar, o spun atât eu, cât și echipa mea, dar mai ales partidul care mi-a oferit mână liberă să-mi aduc alături oameni cu care să fac realizabil proiectul meu de candidat. De aceea am ales Pro România pentru că este partidul care a crezut și crede în capacitatea mea, în experiența mea profesională și în dorința de a câștiga; și pentru că este un partid cu oameni tineri, ,,nealterați politic”, animați doar de dorința de a face ceva pentru semenii lor.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here