Portret de candidat pentru Bustuchin! – Gheorghe Stoenescu: Profesor de matematică de 16 ani, viceprimar de 11 ani, fiu al comunei – ,,Toți mă cunosc exact așa cum sunt, nu trădez, nu dușmănesc, nu mă răzbun, sunt și voi rămâne același om pe care îl știu, mulți, de o viață”!

2804

Bustuchinul are ocazia să revină la normalitate, la o administrație locală dedicată cetățeanului, fără parti-pris-uri, transparentă și care nu va face diferențe între localnici, dar, și la condiții decente de trai, oferindu-i șansa de a deveni edil local fostului viceprimar Gheorghe Stoenescu, candidat al PSD la primăria comunei. Stoenescu a intrat în cursa electorală pentru fotoliul de primar, bazându-se pe experiența în administrația publică locală, dobândită în ultimii unsprezece ani și jumătate, pe calitățile sale profesionale, pe conduita morală, pe corectitudine, dar și pe dorința de a face bine cetățeanului. Proiectul său de candidat se bazează, în special, pe interesul său comunitar, pe dorința de a le oferi utilități și condiții normale de viață consătenilor săi, dar și pe promovarea directă și pe recompensarea localnicilor merituoși, uitați la acest capitol de actuala administrație publică. Candidatul vrea o revenire la normalitate și în sânul administrației publice locale, terorizată de pretenții absurde, bătălii personale, orgolii, răfuieli politice și răzbunări, ale căror victime au căzut funcționarii publici, și indirect, cetățenii.

Comuna Bustuchin are deficiențe la capitolul apă potabilă, calitatea ei lăsând mult de dorit, dar și în ceea ce privește canalizarea care există parțial la nivelul localității, nu este peste tot funcțională, și creează neplăceri populației. Prețul pentru aceste utilități cu probleme este ridicat, iar candidatul PSD la funcția de primar, Gheorghe Stoenescu, spune că acestea s-ar putea remedia și extinde dacă cetățenii comunei îl vor mandata să conducă pentru următorii patru ani primăria din localitate. În proiectul său de candidat își mai găsește locul și continuarea proiectului de cadastrare a localității, căruia fostul viceprimar i-a dedicat o parte din activitatea sa de la primărie, ca și modernizarea tuturor drumurilor comunale și a ulițelor sătești, reabilitarea arterelor agricole și forestiere, precum și introducerea în toate satele a gazelor naturale. Capitolul cultură și sport, învățământ, crearea de noi locuri de muncă, oferirea de consultanță gratuită cetățenilor care vor să acceseze fonduri europene sunt și ele priorități ale candidatului PSD, care își dorește astfel să ofere tratament egal tuturor celor care își propun să pună umărul la dezvoltarea comunității. Atenția crescută spre categoriile vulnerabile de vârstă, prin sprijinirea persoanelor nevoiașe, a familiilor tinere, a elevilor cu rezultate bune la învățătură, sunt, de asemenea, priorități, pentru fostul viceprimar, care, prin susținerea echipei sale redutabile, spune că le va duce la îndeplinire.

Gheorghe Stoenescu are 42 de ani, trăiește și muncește de o viață în comuna Bustuchin, și-a întemeiat aici o familie, are două fete și predă matematică pentru elevii liceului din localitate. Munca la catedră i-a oferit satisfacții profesionale, chiar recent, elevii pregătiți de el reușind să obțină rezultate notabile la examenele din această vară, chiar dacă disciplina matematică pe care o predă cu dăruire nu este una dintre cele mai ușoare.
Satisfacții profesionale au venit și din domeniul administrației publice, unde a lucrat în ultimii unsprezece ani și jumătate, asta până când, actualul edil, a decis că, viceprimarul Gheorghe Stoenescu îi poate pune în pericol funcția și credibilitatea în fața cetățenilor. Atunci, printr-un puci în Consiliul Local Bustuchin, Stoenescu a fost demis abuziv din funcție, lucru pe care l-a reglat acum instanța de judecată, care a decis, recent, că fostul viceprimar nu trebuia îndepărtat din instituția publică. Ruperea de cel cu care a făcut echipă ani buni, a atras după sine un val de dușmănie, de răzbunări personale și de vendete făcute de Ion Ciocea, la vedere, la adresa lui Gheorghe Stoenescu și a persoanelor care și-au permis să fie de partea fostului vice. Atitudinea lui Stoenescu de a nu răspunde la atacurile repetate și personale ale primarului în funcție, din respect și bună creștere, au fost înțelese greșit sau deloc de către Ciocea care a continuat o răfuială cu cel pe care îl vede drept un dușman și un pericol direct pentru rămânerea sa în funcție. În prezent, relația dintre cei doi este inexistentă, iar despre o colaborare viitoare în administrația publică locală nici nu mai poate fi vorba. Cel puțin asta subliniază Gheorghe Stoenescu, pus în fața unor situații de neimaginat, extrem de dezamăgit de deteriorarea relațiilor interumane dintre el și cel cu care a făcut echipă atâția ani, uitându-se că și el are o contribuție directă la proiectele realizate în localitate. Social-democratul Stoenescu susține însă că a lăsat totul în spate acum, pornind pe un nou drum care îl va duce doar spre cea mai importantă funcție din Primăria Bustuchin. Pentru asta și-a îndreptat toată atenția doar spre proiectele pe care vrea să le realizeze pentru localitate, spre echipa sa de aleși locali cu care vrea să le realizeze în următorii patru ani și spre cetățenii nemulțumiți care cer o schimbare în bine a localității solicitându-i să meragă până la capăt cu lupta sa spre victorie.
,,Sunt convins că, cetățenii din Bustuchin gândesc cu mintea și știu să discearnă ceea ce este bun pentru ei, familiile lor și viitorul localității. Mă bazez pe faptul că toți mă cunosc exact așa cum sunt, că nu trădez, nu dușmănesc, nu mă răzbun și sunt și voi rămâne același om pe care îl știu, mulți, de o viață. Am crescut în această comună, mi-am întemeiat o familie aici, am rude, prieteni, cunoscuți și oameni cu care am avut ocazia să lucrez, colaborez, ajut, susțin și interacționez, în ultimele patru decenii. Pe asta m-am bazat și mă bazez în lupta electorală, care se anunță murdară. Știu, de asemenea, că oamenii din Bustuchin sunt de bună credință, nu pot fi influențați negativ și știu să aleagă ce e mai bun pentru comunitate. Proiectul meu de candidat este realizabil și poate fi pus în practică în doar patru ani de mandat, pentru asta însă am nevoie de sprijin al comunității, iar cetățenii sunt singurii care pot vota democratic pentru o schimbare necesară Bustuchinului”, a declarat Gheorghe Stoenescu, candidat PSD la primăria localității.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here