Ponta votează împotriva prelungirii stării de urgență

2050

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că va vota împotriva decretului prezidenţial de prelungire a stării de urgenţă. „Eu, după ce l-am ascultat pe domnul Iohannis, m-am decis. Voi vota împotriva prelungirii stării de urgenţă şi voi şi justifica prin faptul că nu mai sunt de acord ca încă 30 de zile să dăm un bilet în alb şi să stăm blocaţi şi să nu ştim ce se întâmplă economic”, a declarat Victor Ponta, deputat de Gorj.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru prelungirea cu încă 30 de zile a stării de urgenţă în România. „Nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a ritmului evoluţiei pandemiei la nivel global. Dimpotrivă, numărul persoanelor infectate cu coronavirus, cât şi numărul deceselor provocate de acesta cresc zilnic într-un ritm alert”, a spus şeful statului.
Parlamentul urmează să aprobe sau să respingă decretul. Votul va fi dat joi, la ora 12.00. Votul va fi electronic pentru a reduce riscurile asociate epidemiei de coronavirus.
Potrivit legii, starea de urgență se instituie de Președintele României prin decret, contrasemnat de primul-ministru și publicat de îndată în Monitorul Oficial al României. În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgență, Președintele României solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate.
În situația în care Parlamentul nu încuviințează starea instituită, Președintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-și aplicabilitatea.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here