Ponta nu va vota moțiunea. „Suntem într-o situație aberantă”

1564

Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat că parlamentarii formațiunii sale nu vor vota moțiunea de cenzură pe care PSD a anunțat că o va depune după ce Guvernul își va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
„Dacă mă întrebați de moțiunea legată de alegerea primarilor în două tururi, noi vrem primari în două tururi. (…) Nu votăm moțiunea de cenzură legată de legea de angajare privind alegerea în două tururi”, a mai spus Ponta.
Totodată, deputatul de Gorj a anunțat că va depune un amendament privind alegerea președinților de consilii județene. „O să facem și un amendament la această lege și sper că va fi admis, și anume să revenim și la președinții de consilii județene la alegerea dintre consilieri. Acum suntem într-o situație aberantă, adică guvernul spune «la primari în două tururi», dar la președinte rămâne un tur și nu mai înțelege nimeni nimic. Sper să accepte amendamentul nostru și atunci nu votăm moțiunea”, a mai spus Ponta, precizând că dacă PSD va iniția o moțiune de cenzură pe teme sociale și economice, atunci Pro România o va susține.
Angajarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi este programată în 29 ianuarie, când Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară.
În termen de trei zile după angajarea răspunderii, se poate depune o moțiune de cenzură.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here