Ponta: Ne batem toți pentru locul trei

693

Președintele Pro România, Victor Ponta, știe care sunt șansele stângii la alegerile prezidențiale în cazul în care PSD, Pro România și ALDE se vor prezenta cu candidați proprii. Deputatul de Gorj crede că avantajat ar fi chiar candidatul USR, Dan Barna. „Eu văd așa matematic: intră în turul doi Iohannis, 100%. Cu 30-35%. Vă zic ce simt. În turul doi, dacă toți de pe stânga își pun candidat, PSD, ALDE, Pro România, candidează și dl. Pleșoianu și poate candidează și d-na Firea, atunci 100% nu intră niciunul în turul doi, intră Barna în turul doi, asta matematic. Tot matematic, dacă susținem toți de pe stânga un candidat bun, 100% intră în turul doi. Nu știu dacă îl și bate pe Iohannis, dar intră în turul doi. Calculele sunt foarte simple. Altfel ne batem toți pentru locul trei”, a explicat Ponta.
Mai mult, liderul Pro România susține că șefa PSD, Viorica Dăncilă, se vede obligată să candideze la prezidențiale. „Când ești șef de partid și premier la PSD, nu scapi de candidatură. Eu nu mi-am dorit în 2014, am vrut să fiu premier. Mi-au zis că nu se poate, ești șeful PSD, premier, pierdem din cauza ta. Am cedat. Diferența care e? Că atunci arătau sondajele că aveam prima șansă din PSD. Acum candidatul PSD se luptă să intre în turul doi. Deci nu cred ca d-na Dăncilă va scăpa de candidatură”, a mai spus Ponta, într-o intervenție la România TV.

Văcaru vrea sondaje de opinie
Deputatul de Gorj, Alin Văcaru, secretar general al Pro România, susține ideea efectuării unui sondaj de opinie pentru stabilirea candidatului stângii la alegerile din toamnă. „Foștii mei colegi din PSD nu au înțeles lucrul ăsta, cum nu au înțeles nici cei de la ALDE. Ei au zis că vor avea candidați, să ne susțină și Pro România. Cu siguranță că, în asemenea condiții, noi, cei de la Pro România, în septembrie, când vom avea congresul, vom anunța candidatul nostru propriu la prezidențiale. Șanse mai mari ca să avem doi candidați, unul de dreapta și unul de stânga, ar fi ca toate partidele de centru-stânga să susțină un candidat. Dar, repet, acel candidat nu să fie propus de cineva, ci să facem analize clare, să vedem cine are cele mai mari șanse și atunci toți să facem front comun alături de acel candidat. Deocamdată nu am văzut decât propuneri, fie de la PSD, fie de la ALDE, iar, noi Pro România, trebuie doar să-i susținem. Nu sunt de acord cu acest lucru”, susține Văcaru.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here