Ponta îl reclamă pe premier la Parchet pentru împărţirea banilor în Gorj

285

pontaDeputatul de Gorj, Victor Ponta a anunţat că va formula plângere penală împotriva premierului Mihai Răzvan Ungureanu pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, întrucât prin repartizarea banilor către autorităţile locale din fondul de rezervă, au adus prejudicii grave judeţului Gorj.

„În Gorj, din 51 localităţi conduse de USL, au primit bani de la Guvern – aţi ghicit – ZERO! De la PDL şi aliaţi, din 19 au primit bani 19!”, scrie Ponta pe blogul său.

În zilele următoare, în calitatea mea de deputat de Gorj, voi depune la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi a miniştrilor care au contrasemnat o hotărâre de Guvern vădit ilegală. Aceştia au comis infracţiunea de abuz în serviciu şi au prejudiciat grav interesele legitime ale locuitorilor celor 51 localităţi din judeţ care nu au primari PDL, asta susţine Victor Ponta. Anunţul a fost făcut pe blogul său, unde parlamentarul de Gorj susţine că nu a fost surprins deloc de o astfel de decizie a tebelguvernanţilor, aşteptându-se ca doar primăriile celor de la putere să primească fondurile din rezerva de stat.

Lista banilor!

„Azi am intrat în posesia listei localităţilor din judeţul Gorj, care au primit bani de la MRU. Datele sunt confirmate de presă locală PDL şi de surse guvernamentale. M-a interesat în primul rând Gorjul, deoarece este judeţul ai cărui locuitori m-au votat şi în 2004, şi în 2008, cu o majoritate absolută, să îi reprezint în Parlamentul României. Iar votul acestor oameni înseamnă enorm pentru mine. Judeţul Gorj este un judeţ grav afectat de criză economică, profund afectat de corupţie şi căpuşat de managerii PDL-isti, care conduc de mulţi ani discreţionar şi falimentar cele mai importante unităţi industriale din zona energiei. Aşa că sprijinul guvernamental faţă de comunităţile locale este extrem de important şi chiar vital”, susţine Victor Ponta.

Plângere penală!

Pe lângă lista publicată, liderul PSD explică exact cum s-au dat fondurile: „Gorjul are 70 de localităţi, acestea fiind conduse de 51 primari USL (PSD+PNL+PC), inclusiv cele 2 municipii), restul de 16 aparţinând PDL şi 3 PNG. Şi dacă cumva suferă de “sindromul Roberta”, îi ajut eu – din 51 localităţi conduse de USL, au primit bani de la guvern – aţi ghicit – ZERO! De la PDL şi aliaţi, din 19 au primit bani 19!” Având în vedere această împărţire, Ponta anunţă că-l va da în judecată pe premier pentru abuz în serviciu.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here