Ponta a semnat moțiunea de cenzură. ALDE, vot la vedere!

1293

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat, luni, că a semnat moțiunea de cenzură inițiată de PNL și a precizat că a depus semnăturile parlamentarilor formațiunii sale încă de săptămâna trecută. La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că parlamentarii ALDE vor vota, la vedere, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

„Am semnat deja (moțiunea de cenzură-n.red). Am depus semnăturile săptămâna trecută și am spus destul de clar că o votăm. Nu știu cine avea dubii, poate foști colegi din PSD”, a declarat Victor Ponta. Deputatul de Gorj a spus că nu și-a dorit o moțiune de cenzură, ci un guvern restructurat așa cum i-a promis, în august, premierul Viorica Dăncilă.
ALDE a decis să voteze la vedere în favoarea moțiunii. „Am avut o şedinţă ALDE, în care am avut pe ordinea de zi dezbaterea în legătură cu votul pe moţiunea de cenzură. Şi, cu toate că o serie de parlamentari mi-au spus înainte de această şedinţă că ei sunt hotărâţi să voteze moţiunea, corect, democratic, am vrut să avem această discuţie în Biroul Politic Executiv, care a hotărât, cu o majoritate de voturi, cu o singură abţinere, votarea moţiunii de cenzură. Colegii au semnat tabelele referitoare la moţiune, vom fi 20 de parlamentari ALDE care au semnat sau care vor semna, unii sunt încă pe drum de la aeroport şi îşi vor pune imediat semnăturile. Deci, vor fi 20 de semnături”, a declarat, luni, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE. El a adăugat că parlamentarii ALDE care nu vor vota moţiunea „vor suporta consecinţele”.
Moțiunea de cenzură inițiată de PNL ar putea fi depusă la începutul săptămânii viitoare, potrivit unor surse politice. Și liderii UDMR au anunțat că votează moțiunea de cenzură.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here