Pompier recompensat, după ce a salvat mai multe persoane de la moarte chiar de ziua sa de naștere

625

Silviu Negrea, angajat al ISU Gorj, a fost recompensat, luni, primind Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, după ce la începutul anului a intervenit la un incendiu, de unde a salvat mai multe persoane de la deces. Acesta se afla în timpul liber și chiar își serba ziua de naștere.

,,În seara zilei de 09 ianuarie 2020, în timp ce își sărbătorea ziua de naștere alături de familie și câțiva prieteni la un local din municipiul Târgu-Jiu, Silviu a auzit țipete disperate pe stradă. A ieșit din local pentru a vedea ce s-a întâmplat și a văzut flăcările care cuprinseseră o casă la doar câțiva zeci de metri. A fugit spre locul cu pricina, le-a cerut celor care erau martori la eveniment stingătoarele pe care le aveau în mașini și a acționat pentru localizarea incendiului.
În același timp, încerca să afle dacă sunt persoane în interior:
– Sunt pompier! Știți dacă locuiește cineva aici?
– Stau mai multe persoane aici! Mai sunt camere construite și în spate! – răspunde un domn care, cel mai probabil era vecin!
Flăcările cuprindeau cu repeziciune clădirea!
Silviu a intrat să cerceteze încăperile imobilului, iar într-una dintre camere a găsit un bărbat și o femeie care dormeau, fără să fi simțit nimic din ce se întâmpla. Monoxidul de carbon începuse să intre în încăpere….
Din fericire, cele două persoane nu au suferit leziuni, dar cel mai probabil, fără intervenția colegului nostru lucrurile ar fi luat o întorsătură tragică.
Când ești pompier, ești pompier oricând, chiar dacă ești în timpul liber sau îți sărbătorești ziua de naștere!
Pentru fapta lui, Silviu a primit, astăzi, Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență!
Bravo, Silviu Negrea! Suntem mândri că faci parte din echipa ISU Gorj!”, a fost mesajul postat pe pagina de socializare a ISU Gorj.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here